Home » Bærbar computer » Stærke bærbare [Stortest]: Vælg en computer med dobbeltløb
Stærke bærbare [Stortest]: Vælg en computer med dobbeltløb

Stærke bærbare [Stortest]: Vælg en computer med dobbeltløb

Share

Nu er det ikke kun pistoler, der kan kaldes dobbeltløbere. De senere årer computere med dobbelt harddisk-bestykning blevet populære. Det er på mange måder den optimale løsning at kombinere et ssd-lager med en traditionel harddisk som i de bærbare pc’er, vi tester her

Hvem vil ikke have en bærbar pc, der starter hurtigere og bare er lidt kvikkere, end det man er vant til? Det findes der forskellige løsninger på, men en af de sikre veje er at vælge en computer med to harddiske, en traditionel harddisk og et moderne ssd-lager – nærmest computernes svar på de gamle cowboyfilms dobbeltløbere.

Dobbelt harddisk-bestykning: Et ssd-lager er hurtigt

Det er hurtigere end en traditionel harddisk, når der skal lagres og hentes data. Det skyldes, at der ikke er nogen mekaniske dele i ssd’en, som er en chip, hvor alt inde i elektronikken i princippet foregår med lysets hastighed.

En behagelig bi-effekt – men det er næsten det vigtigste – er, at ssd’en gør hele computeren hurtigere, i de fleste tilfælde mellem 50 og 100 procent hurtigere. Programmer starter hurtigere, de afvikles hurtigere, og selv filoverførsel kommer op i fart.

Årsagen er, at lagrede data og programfiler hentes hurtigere, men også at ssd-disken er kvikkere, når der er brug for lidt ekstra, midlertidig hukommelse midt i processer.

Se også:  Lækker teknik: Razer Blade Pro 17 4K

Hvis brugerhukommelsen bliver overbelastet, træder harddisken hjælpende til, og så kan det mærkes på hastigheden, at hjælpehukommelsen ikke er mekanisk.

Derfor suppleres netop gamingcomputere ofte med en ssd-disk.

Men hvorfor så ikke helt droppe den mekaniske harddisk og udelukkende benytte ssd-chips?

Det kan man da også sagtens. Men ssd’erne er stadig meget dyre. Én gigabyte på en ssd-disk koster i dag cirka fem gange mere end én gigabyte på en mekanisk, magnetisk harddisk.
En kombinationsløsning er med andre ord det gyldne kompromis. På den traditionelle harddisk gemmes så primært dokumenter, billeder og andre filer, mens den hurtige ssd-disk primært rummer programmer, styresystem og alt andet, som er tungt at starte op.

Men selv en ”dobbeltløber” har sin pris. Derfor er det typisk i bærbare i den lidt dyrere ende, hvor man finder kombinationen af ssd og hdd (som er den tekniske betegnelse for en traditionel harddisk). Her tester vi bærbare pc’er med begge lagerløsninger, og de er ikke markedets billigste – fra 9000 til 14.000 kroner.

Til gengæld er de blandt markedets hurtigste. Så hvis du er en utålmodig sjæl og hader ventetid – eller du er bidt af seriøs gaming, eller du arbejder med grafik, video og billeder, er det i denne test du finder nogle af de mest interessante muligheder på markedet lige nu.

TAGS
Bærbar
pc
Stortest
Valg af computer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S