Gaming-bærbare [STORTEST]: Når kun det vildeste er vildt nok

Gaming-bærbare [STORTEST]: Når kun det vildeste er vildt nok

Share

Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner

Den vildeste gamingbærbare, tak! Sådan var oplægget til pc-producenterne før denne test. Resultatet? Vi har fået en god håndfuld bærbare computere, som alle er ganske imponerende – og nogle af dem er rene muskelbundter, så hidsige, at de må kunne registreres på det lokale elkraftværk.

I mange år var der en vis skepsis over for gaming på bærbare computere. Blandt de sande entusiaster i hvert fald. Men vi vil jo kunne spille hvor som helst og når som helst, så bærbar gaming vandt frem trods foragtelige miner fra mange connaisseurer, der foretrak den gode, gamle stationære computer.

Se også:  7 stærke råd før du køber gaming-bærbar

I dag er der ingen grund til foragt. Vores målinger og test afslører, at ofrer du omkring 15.000 kroner, får du en gamingbærbar, der kan håndtere det meste. Går du lidt mere op i pris, får du en maskine, der kan håndtere de vildeste spil. Måske har de heftigste stationære maskiner stadig en smule forspring, men til langt de fleste spil kan gode, bærbare gaming-pc’er være præcis lige så fin en løsning.

Noget andet er så, om en bærbar gaming-pc reelt er bærbar. Den er i hvert fald betydelig tungere og større end en Ultrabook. Men den kan dog trods alt puttes i en taske og slæbes med på farten. Det er straks lidt sværere med en stationær maskine.

Tilpasset tastatur

Gamingbærbare er udstyret med et særligt tastatur, der lyser op og har farver på de taster, som kan programmeres, så du ikke skal lede efter dem. Det går jo hurtigt i mange spil, og her bruger man kun det perifere syn til at ramme tasterne. Til gengæld vil de fleste nok fravælge touchpad’en og bruge en ægte gamingmus.

Testen afslører, at du altid får Intel Core i7-processor – altså den bedste processor fra Intel. Her er der dog forskellige niveauer. En fællesnævner er også GeForce-grafikkortet, som alle producenter foretrækker. Der er forskel på, hvor kraftige de forskellige modeller er, men de ligger alle i den hårde kategori.

Del denne