Asus ROG G701VIK-BA044T [TEST]: Overhaler i høj fart

Asus ROG G701VIK-BA044T [TEST]: Overhaler i høj fart

Share

Asus er en vild gaming-bærbar, der løber fra alle konkurrenter i denne test!

Denne computer ligger i testens overhalingsbane næsten hele tiden. Alene vores målinger afslører, at Asus ROG G701VIK-BA044T er i særklasse. Den minder meget om testens fremragende Acer, når vi alene kigger på specifikationerne, men Asus-maskinens opbygning gør, at den har lidt ekstra fart på.

I langt de fleste spil er det svært at mærke forskellen mellem Acer og Asus, men i det tunge spil Ark kan man helt klart i den praktiske test mærke, at Asus-maskinen lige har en tand mere at give af.

Både Asus og Acer er blevet udstyret med den hurtigste Intel Core i7-processor, og de to maskiner har identiske grafikkort og den samme ramtype. Acer har endda 16 GB mere hukommelse end Asus. Asus kvitterer til gengæld med at have hele to styk ssd-harddiske – som den eneste i testen.

Se også:  Asus ROG Strix H370-F Gaming [TEST]: Et touch af glamour

De to i forvejen hurtige ssd’er er sat op som såkaldt RAID, hvilket betyder, at de opfører sig, som om de er én disk. Og det giver ekstra hastighed, både når der skal loades i spil, og når ssd’en skal bistå ram-hukommelsen som mellemlager.

Tung strømforsyning

Det usædvanlige ved Asus er også, at den kun vejer 3,6 kilo. Det er altså ikke meget for en ekstrem gamingbærbar med 17,3”-skærm. Trods den – alt taget i betragtning – fine vægt, er der bestemt ikke tale om en lille maskine. Den er testens bredeste og måler da også 4,46 centimeter i højden. Med i ligningen skal du dog lægge en strømforsyning på omkring 1,5 kilo – det er (sammen med Acers) den absolut tungeste og største strømforsyning i testen.

Se også:  Asus Radeon RX 580 Dual 4GB [TEST]: Ikke nok for pengene

Touchpad og tastatur er der gjort ekstra ud af. De er både store og behagelige at arbejde på. Der er god plads mellem tasterne, og de er desuden ret lækre at trykke på. De er bløde at røre ved, men giver den rigtige modstand. Generelt opleves maskinen som kvalitet hele vejen igennem, og den er kvik i alle spil.

Der er dog ét stort minus, du skal overveje inden køb: Den larmer som en mini-støvsuger, og det gør den også, når den bare står tændt – ikke nødvendigvis kun når du spiller. Skru op for lyden, og du kan overdøve larmen, men højttalerne lyder ikke specielt godt. Så giver du den gas på Asus, bør du bruge den med et headset.

Del denne