Home » TV » Prisvenlige tv’er [TEST]: Stort format til lavere pris
Prisvenlige tv’er [TEST]: Stort format til lavere pris

Prisvenlige tv’er [TEST]: Stort format til lavere pris

Share

Hovedprocessoren vil altid være kvikkere i de dyre tv’er. Det betyder, at du får hurtigere opstart og afvikling af apps. Men det har også betydning for billedkvaliteten – det er nemlig ofte samme chip, der håndterer billedet. Du må også ”nøjes” med LED-paneler og ikke OLED, som er det, der flashes i reklamer lige nu.

HDR – det nye hotte

Først skulle vi have 3D, så kom 4K, og nu handler det om HDR. Forkortelsen står for High Dynamic Range, og kort fortalt er HDR en teknologi, som øger kontrasten og farvernes intensitet i tv-billedet, så det opleves mere realistisk og ”dybt”. Det er den gode nyhed.

Den dårlige nyhed er, at en standardkamp i stil med VHS versus Betamax lurer, og den står i første omgang mellem HDR10 (understøttet af UHD Alliance) og Dolby Vision, men andre formater står på spring.

Se også:  Samsung-mobiler får helt nyt styresystem - her er alle nyhederne

Hverken DR eller TV 2 har ifølge brancheforeningen BFE valgt side, men meget taler for, at begge vælger at implementere et tredje format, HLG. Kampen mellem formaterne bliver dog uden de store ofre, da det må forventes, at fremtidens tv’er vil være kompatible med de dominerende formater. Så meget bekymret skal man altså ikke være.

Det forbedrede HDR-signal kan komme fra en UHD Blu-ray-disk, fra en streamingtjeneste eller fra en tv-station. Mange moderne tv’er understøtter HDR10, mens det lidt bedre Dolby Vision har færre tilhængere. Netflix streamer HDR-film og understøtter både HDR10 og Dolby Vision.

Høj kvalitet over hele linjen

Tv’er i denne prisklasse, omkring 6-8.000 kroner, har en billedkvalitet, som de fleste vil være mere end tilfredse med. Den er markant højere, end man så det for bare et par år siden, og du får de billedteknologier, der er vigtigst for at få det bedste ud af de nye Netflix-serier og Hollywood-film.

Selvom Panasonic TX-55EX600E hverken byder på ekstravagant design eller det største udvalg af funktioner, så er det alligevel her du får den bedste oplevelse. Billedet har en glød og dybde, der ganske enkelt gør det til en fryd at se på. Panasonics tv løber derfor med sejren.

Hos Sony KD-55XEB505 står faverne dog også flot og billedet er detaljeret. Det er dog ikke helt nemt at navigere i de mange funktioner, men der er Chromecast indbygget, så du kan streame fra mobilen.

Samsung UE55MU7005TXXC er slankt og lækkert tv med masser af apps og smarte funktioner. Billedet er udmærket, når du får indstillet det ordentligt, men kan ikke matche de to andre tv’er.

TAGS
Panasonic
Samsung
Smart TV
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S