Sony KD-55XEB505 [TEST]: Detaljens mester

Sony KD-55XEB505 [TEST]: Detaljens mester

Share

Sony har som standard indbygget Chromecast og leverer billede med masser af detaljer

Dette tv har en indbygget Chromecast, så du slipper for at have den lille dongle hængende i siden af tv’et. Det er jo nærmest en menneskeret at få det på den måde!

Det er i hvert fald ekstremt rart og en feature, vi forventer at se i de mange tv’er fremover. Tv’et har også Miracast, så du kan vise skærmbilledet fra andre enheder – teknologien du måske kender fra computerskærme.

KD-55XEB505 er et smart-tv med stort S. For ud over de nævnte features, bugner det med muligheder i det Android-baserede tv. Du kan bruge en hel dag på at browse rundt på de mange sider, men det tager også meget lang tid at sætte sig ind i de mange muligheder. I vores optik kunne brugerfladen trænge til en alvorlig overhaling.

Svært at finde rundt i

For teknikkyndige som Datatid TechLifes læsere er det måske ikke svært at finde rundt i herlighederne, og du vil gennemskue logikken (eller mangel på samme) ret hurtigt. Men for mange andre vil der være alt for hyppige irritationsmomenter, hvor du typisk ikke kan finde de funktioner, du ønsker.

Se også:  LG Signature OLED65G7V [TEST]: Viser OLED-tv'ernes potentiale

Resultatet er, at du konstant havner forkerte steder på tv’ets forskellige sider. Ikke helt tæt til væggen Sony-tv’et syner dyrt med sin smalle matsorte ramme. Men bagpå ved bunden er der en forholdsvis tyk plastkasse, der umuliggør at hænge tv’et helt tæt på væggen, som ellers ville klæde det.

Det samme gør sig gældende når det står frit – bagsiden er ikke noget kønt syn. Opstarten er i første gang lidt langsommelig, men så guides du også let via Android smart-tv-delen, og som sagt mangler du bestemt ikke smart-tv-features.

Flotte farver

Billedmæssigt leverer Sony-tv’et flest nuancer af de tre i testen.

Detaljerne er ikke penslet ud, men står næsten lige så naturlige som hos Panasonic og har desuden en bedre nuancering af hudtoner. Klare farver Farverne er klare og tydelige, og billedet står roligt, når der er bevægelse på skærmen. Der er lidt mere pixelering i små detaljer end hos Panasonic, men alt i alt et ganske flot billede, når signalet er til det.

Se også:  Dell UltraSharp UP3218K [TEST]: Et skærmkig ind i fremtiden

Tilslut en god Blu-ray-afspiller, og billedet står flot og glansfuldt. Panasonic-tv’et er lige en tand mere korrekt og lækkert i sin gengivelse, men Sony er på en klar andenplads. Lyden er til gengæld ikke særlig imponerende, og det kan være vanskeligt at høre, hvad der bliver sagt.

Den er ikke spinkel, men kommer bare ikke rigtigt ud i stuen. Sony KD-55XEB505 er alligevel et ganske imponerende tv til prisen, og vil du have flest features til prisen, er det her du skal kigge.

Sony KD-55XEB505

Den tynde ramme sender et signal om klasse. Hæng Sony KD-55XEB505 på væggen, da bagpladen er uskøn.

Sony KD-55XEB505
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4
Del denne