• Home »
  • TV »
  • Samsung UE55MU7005TXXC [TEST]: Proppet med smarte løsninger
Samsung UE55MU7005TXXC [TEST]: Proppet med smarte løsninger

Samsung UE55MU7005TXXC [TEST]: Proppet med smarte løsninger

Share

Samsung har testens bedste smart-tv-løsning, og det ligner et langt dyrere fladskærms-tv

Dette Samsung-tv er lidt specielt: Det leveres med en lille, ekstern boks, hvor du tilslutter antennestik, eksterne kilder (Blu-ray, settop-boks mv.), Ethernet og optisk digitalt stik til for eksempel et surroundanlæg. Boksen fylder ikke meget og vil i mange hjem gøre opsætningen betydelig lettere.

Det er lidt en smagssag, om man kan lide løsningen, men fordelen er åbenlys – du skal kun have ét kabel fra den lille boks plus strøm op til tv’et og slipper for de mange kabler, du normalt har liggende og rode. Ulempen er, at du skal finde plads til den lille boks, plus at kablet fra denne og op til tv’et er en specialtype.

Se også:  7 stærke råd før du køber OLED-tv

Ud over en lille bue bagpå er tv´et ret fladt og fronten særdeles nydelig, da den kun omsluttes af en tynd metalramme. Designet ser kostbart ud, og var det ikke, fordi den lille eksterne boks var i plastik og ikke i metal som i de dyrere varianter, ville du umiddelbart have svært ved at se forskel på dette og Samsungs dobbelt så dyre modeller.

Og så kan Samsung UE55MU7005TXXC noget smart: Slutter du en enhed, for eksempel en Blu-ray-afspiller, til tv’ets HDMI-stik, vil tv’et kunne genkende den – ja, endda langt de fleste modeller. Tv’et vil automatisk indstille indgangen til apparatet.

Få knapper

Fjernbetjeningen er en lille, smart sag med ganske få knapper, hvor du nemt kan styre smart-tv-delen her.

Se også:  Eset klar med gratis sikkerhedssoftware til smart tv

Der er dog volumenstyring, ligesom du let kan styre videoer online direkte fra fjernbetjeningen. Knapperne til kanal- og lydvalg er små typer, som du vipper op eller ned. Det fungerer ganske fremragende. Også når du vil indtale kommandoer til tv’et, der forstår menneskelig tale.

De kan indtales i fjernbetjeningen, der sender beskederne videre til tv’et, så du slipper for at råbe ud i stuen. Første gang tv’et tændes, hilses du velkommen af en menu, som guider dig gennem alt – også brug af fjernbetjeningen – der som sagt kræver lidt introduktion.

Del denne