Home » Stationær computer » Stationære computere [STORTEST]: Her er stationære til enhver opgave
Stationære computere [STORTEST]: Her er stationære til enhver opgave

Stationære computere [STORTEST]: Her er stationære til enhver opgave

Share

Drømmer du om maksimal power og uendelige konfigurationsmuligheder, er en stationær computer vejen frem. De findes i mange forskellige afskygninger, så det er med at vælge den rigtige. Her hjælper vi dig på vej

Hvis du ved, at du kommer til at tilbringe hele din arbejdsdag på kontoret eller hjemmekontoret, er der betydelige fordele i at vælge en stationær computer frem for en bærbar løsning. De store kasser er generelt udstyret med markant flere kræfter. Der er også mulighed for at tilpasse dem præcis, som du ønsker det, med det rette udvalg af porte og med den harddisk, det grafikkort og den processor, du ønsker dig. Vil du udskifte noget undervejs, er det ofte heller ikke det store problem.  

Ingen løsning passer alle

Her kigger vi på fem vidt forskellige løsninger.

Det går lige fra en klassisk Tower-model til en fleksibel kontormaskine, en gigantisk gamermaskine, en alt i en-computer og en ultrakompakt mini-pc.

Det gør vi i et forsøg på at give dig et overblik over mulighederne derude. Ikke for at vurdere, hvilken der er den bedste for dig. Det vil være individuelt, hvad der er den rette løsning for hver enkelt bruger.

Maskinerne kan således ikke sammenlignes direkte. Derfor er der ikke en testvinder. De testede computere afspejler i øvrigt blot én konfigurationsmulighed blandt ofte et væld af andre, så skulle ydelsen være lavere hos den ene end hos den anden, er det ikke ensbetydende med, at den ikke kan fås med flere kræfter.  

Testredaktørens tips

Om størelsen: Store kræfter kræver god plads. Det er en hovedregel, der stadig gælder, omend rammerne for, hvor meget power du kan klemme ind pr. kubikcentimeter har rykket sig markant de seneste år. Mange vil være godt kørende med de kræfter en minicomputer kan rumme. Seriøse grafikopgaver kræver dog fortsat en stor maskine, da der ikke kun skal være plads til en ordentlig basse af et grafikkort, men også et stort kølesystem.”

Om tilslutninger: Udvalget af tilslutninger kan føles som et sandt overflødigshorn, når du går fra en bærbar computer til en stationær. Den store kasse giver plads til mange flere porte. Alligevel er det værd at holde øje med, om der er, hvad du har brug for. Der findes mange versioner af USB, HDMI og DisplayPort med forskellige egenskaber og hastighed. Så hvis du har krævende behov, er det vigigt at gå efter de nyeste. ”

Om stationære versus bærbare: Arbejder du på farten engang imellem og ved, at du kan klare dig med kræfterne i en bærbar, er der stærke argumenter for at vælge denne løsning. Man kan altid slutte den til en større skærm, når man sidder på kontoret. Du får dog betydelig flere kræfter og bedre features til prisen i en stationær. Så hvis du ved, at du ikke får behov for at flytte dig, giver det rigtig god mening at vælge den type computer.”

Om lager og hukommelse: Processor og grafikkort er langt fra det eneste, der betyder noget for ydelsen. Ram og lagringsmedie kan have enorm betydning. Med den nye M.2 NVME-standard er der sket et enormt ryk i ssd-ydelsen. Understøtter bundkortet oven i købet PCIe 4.0, kan du opnå hastigheder, der er mere end 10 gange højere end et SATA-drev. Ligeledes er der stor forskel på ram. Du kan hente megen kraft ved at vælge den stærkeste.”

Om realitetssans: Jo bedre computer, jo bedre skærm, højttaler  og lignende skal der til for at udnytte maskinens egenskaber. Overvej derfor, om der er mening i at købe den vildeste maskine med lynhurtige porte og et multiskærms grafikkort, hvis du alligevel ikke har eller kommer til at købe det tilbehør, som skal til for at matche den. Det er rart at have en maskine, man kan vokse med, men der skal også være lidt fornuft i det.”

Sådan bedømmer testholdet

AOD giver alle testede produkter en karakter på mellem 1 og 6 stjerner på en række udvalgte punkter. Ved beregningen af ”Samlet vurdering” tillægges karakteren for ”Ydelse” samme vægt som alle andre karakterer tilsammen. ”Bedste Køb” er det produkt, som giver bedst valuta pr. investeret krone. Nogle produkter får desuden anerkendelsen ”Anbefaler” for særlig høj kvalitet.


TAGS
stationær computer
stationær pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S