Home » Stationær computer » Asus Mini PC PN51-B7082Z [TEST]: Så kompakt kan det blive
Asus Mini PC PN51-B7082Z [TEST]: Så kompakt kan det blive

Asus Mini PC PN51-B7082Z [TEST]: Så kompakt kan det blive

Share

Den fylder næsten intet, men åbner for et væld af brugsscenarier og kan trække op til fire skærme

Den fylder ikke meget mere end tre stykker toastbrød, men det ér en fuldblods stationær computer. 

Det kompakte design gør Asus Mini PC PN51 oplagt til den bruger, som måtte have behov for at tage computeren med på farten, eller som blot ønsker, at maskinen skal fylde så lidt på kontoret som muligt. 

Enormt alsidig

Den firkantede boks er diskret og stilsikker i sit gråsorte design. Den vil nemt kunne monteres bag på en skærm med VESA-beslag. Så ser du den slet ikke. 

Trods det kompakte ydre er PN51 relativt velforsynet, når det gælder forbindelser. Ud over trådløse forbindelser i form af Wi-Fi 6 og Bluetooth har den adskillige USB-porte med nyeste teknologi, både i det gamle A-format og i det nye C-format. Dertil kommer HDMI, minijack med kombineret lyd ind/ud, RJ45 LAN-stik, tre i en-kortlæser og på vores maskine også DisplayPort i en konfigurerbar plads, som efter ønske vil kunne rumme VGA, LAN eller en lang række andre type porte, der gør den anvendelig til stregkodescannere mm. 

Maskinen har endda også indbygget mikrofon og en infrarød sensor, så man kan styre den med fjernbetjening. Med en størrelse, der matcher et Apple TV, kan den dermed også udgøre et fint lille mediecenter til tv’et.

Se også:  Windows 11 kan skabe store problemer i mange virksomheder – de er slet ikke klar

Alsidigheden i den lille maskine er således ret imponerende. Der er selvsagt ikke helt samme kræfter som i store stationære maskiner, men nok til langt de fleste arbejdsopgaver. 

PN51 anvender en strømbesparende processor fra AMDs nyeste Ryzen-lineup. Den leverer, hvad der svarer til en god bærbar computer.

Trækker fire skærme

Den indbyggede grafikløsning er heller ikke uden evner. Hvis du udnytter Display-Port-funktionaliteten i de to USB C-porte samt de dedikerede Displayport- og HDMI-udgange, er maskinen i stand til at fodre fire skærme. Alternativt kan man køre én skærm i op til 8K, 30 fps. Dette kræver, at man har konfigureret mini-pc’en med minimum 16 GB ram.

Se også:  Abook Unique M41 [TEST]: Sejlivet – men lidt for dyr

Ramklodser kan ligesom harddiske og andet nemt udskiftes og opgraderes, når du skruer bunden af computeren. Der er plads til både en M.2- og en SATA-disk.

Hvordan du konfigurerer den vil selvfølgelig have indflydelse på prisen, men grundlæggende er PN51 en ret prisfornuftig løsning, kræfter og features taget i betragtning. 

Det er ikke en arbejdshest til grafiktunge opgaver, men en fleksibel lille boks, der vil kunne skræddersys til mange forskellige formål. 


TAGS
Asus
mini-computer
pc
stationær computer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S