Home » Projektor » Projektorer [TEST]: Giv dine tv-oplevelser større format
Projektorer [TEST]: Giv dine tv-oplevelser større format

Projektorer [TEST]: Giv dine tv-oplevelser større format

Share

Selvom tv-skærmene vokser i størrelse, så er en projektor stadig den mest økonomiske løsning, hvis du vil skrue op for biografstemningen derhjemme og have skærmformater på 100” eller mere, viser denne test

Hvis du drømmer om at skabe ægte biografstemning derhjemme, handler det ikke kun om popcorn og bløde biografsæder med krusholder. Så skal du også overveje at droppe tv-apparatet og investere i en tv-projektor.

På den måde kan du nemlig give dine film- og tv-oplevelser et helt nyt og større format. Med en projektor får du nemt et ”lærred” på 100” eller mere. Tilmed koster en projektor i fornuftig kvalitet en tredjedel af det, som du må give for et godt fladskærms-tv. Det viser denne test af tre aktuelle, spændende projektormodeller.

Ud over en projektor skal du selvfølgelig bruge et hvidt lærred (eller en hvid væg), have mulighed for delvis mørklægning af rummet og være i besiddelse af et lydanlæg. Men så har du også fået rykket biografen helt hjem i stuen!

Se også:  Asus ZenBeam Latte [TEST]: Tag hjemmebiografen med i tasken
Ikke kun plusser ved at bruge en projektor

For ikke blot er formatet stort, men stemningen ryger yderligere i vejret, når lyset fra en projektor bliver reflekteret fra lærredet præcis som i biografen. Med et tv dannes lyset bag skærmen, og det er altså ikke helt det samme.

Hvorfor vælger vi så ikke alle sammen en projektor og dropper tv’et? Fordi projektoren også har nogle ulemper. Det er noget mere bøvlet at sætte gang i en projektor end bare at tænde for et tv.

Projektoren fylder godt op på et bord, som på billedet foroven, eller skal monteres i loftet, og der skal trækkes kabler til strøm og lydanlæg. Vil du se tv, skal du enten streame fra for eksempel din pc eller skaffe en settop-boks fra din tv-udbyder og tilslutte denne til projektoren. Projektoren har nemlig ikke nogen indbygget tv-tuner.

Se også:  Asus ZenBeam Latte [TEST]: Tag hjemmebiografen med i tasken

Mange tv-projektorer bruges derfor som supplement til et tv-apparat, måske placeret i et separat rum – en hjemmebiograf, hvor man ser film, sport og måske gaming.

Vi tester her tre modeller

De lægger inde for hvidt forskellige priser – fra knap 5000 til knap 10.000 kroner. Så kan du selv vurdere, om de fordele, som dobbelt pris giver, er noget, du vil betale for. Du vil blive overrasket over, hvor høj kvalitet du får i den lave ende af prisskalaen.

De testede projektorer er ret kompakte. De kan monteres permanent, men er ikke tungere, end at de også kan tages med ud til venner eller til familiens sommerhus. De har små højttalere indbygget, som kan bruges i en håndevending, hvis du ikke har adgang til et ordentligt lydanlæg. 

TAGS
Hjemme biograf
Projektorer
Større format
tev

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S