Vivitek H1186-WT [TEST]: Som at få Imperial hjem i stuen!

Vivitek H1186-WT [TEST]: Som at få Imperial hjem i stuen!

Share

Det er næsten som at komme i biografen, når du fyrer op under testens dyreste projektor

Stiller du Vivitek H1186-WT op ved siden af BenQ W2000, vil du opleve at, bedømt på farvegengivelsen, ligger de to konkurrenter meget tæt på hinanden.

De leverer begge meget naturlige farver, som står godt frem. De vanskelige, lyse hudtoner står helt naturligt og virker ikke for rødlige, som mange projektorer (og tv’er for den sags skyld) har tendens til.

Projicerer du billedet op i 100”, er det faktisk kun, når der er bevægelse i billedet, du rigtigt kan se forskel. Her står Vivitek-modellen noget mere roligt ligesom den har lidt flere detaljer – især i de mørke områder af billedet.

Så god at man kan blive i tvivl om kvaliteten

Men afspiller du en film, der ikke er i allerbedste kvalitet, vil du til gengæld få afsløret, hvor dårlig filmen er, hvis du benytter Vivitek H1186-WT. Pludselig bliver du generet af støjen i billedet. Det er ikke, fordi projektoren er af ringe kvalitet, men fordi den er så god, at den nådesløst afslører alle fejl i billedet.

Se også:  Få kæmpe billede fra kort afstand

Men det er ikke kun her, at Vivitek H1186-WT viser, hvorfor den er 2500 kroner dyrere end BenQ’s testdeltager. Hvis du går op i de helt store hjemmebio-formater, kommer du ikke udenom, at Vivitek bare er bedre.

Trods samme specifikationer, er der bare mere lys i Vivitek-projektoren, og den formår at beholde lysstyrken ved skærmformater op til ekstreme 150”. Grunden til det skal nok findes i, at Vivitek har et større og mere lysstærkt objektiv. For teknologien og lysstyrken er ellers den samme i de to kombattanter.

Opsætningen af Vivitek-projektoren er yderst enkel, da den har store knapper til zoom, fokus og ”lens shift”. Opsætningen tager ganske få minutter, og resten af indstillingerne klares med den fremragende fjernbetjening.

Se også:  Epson EH-TW9300W [TEST]: UHD/4K-indhold fortjener et stort lærred
Simple og gode menuer

Menuerne syner ved første øjekast som lidt vel simple, men de fungerer fint, og her kan du justere stort set alt, hvad du har brug for meget hurtigt. Dykker du videre ned i menuerne, finder du de mere avancerede entusiast-indstillinger, som du kun sjældent eller aldrig har brug for. For som udgangspunkt viser projektoren et meget fint billede.

Forudindstillingerne til film, spil, præsentation med mere står som udgangspunkt lige i øjet. Vi havde dog gerne set, at der var mere end én filmindstilling. For eksempel en til dagslys og en til dunkel aftenbelysning. Det synes vi, hører sig til i en projektor i denne prisklasse.

Del denne