Home » Skærm » PC-skærme i storformat [TEST]: Kom op i format
PC-skærme i storformat [TEST]: Kom op i format

PC-skærme i storformat [TEST]: Kom op i format

Share

Trænger du til et bredt udsyn? Her tester vi pc-skærme i formatet 34-35” til 3000-4000 kroner. Skal skærmen være ekstra bred, buet eller traditionel? Her finder du ud af, hvad der passer til dit behov

Det er ikke mange år, siden det var nemt at vælge skærm. Formatet gav sig selv, 16:9 eller 16:10. Spørgsmålet var mest, om du skulle bruge skærmen professionelt og for eksempel havde krav om korrekt farvegengivelse, om du havde behov for en gamingskærm med ekstra høj opdateringshastighed eller en billig hjemmeskærm.

I dag er der noget mere at vælge mellem – og tak for det. Men det gør også valget mere vanskeligt, som vi illustrerer i testen af tre forskellige skærme på de næste sider. For i dag skal du også tage stilling til, om du vil have en buet skærm, og om den skal være ekstra bred med skærmformatet 21:9. Svaret ligger ikke lige til højrebenet, som testen viser.

To pc’er – en skærm

En de klare trends de senere år er netop de ekstra brede skærme, ultra-wide. De har mange fordele. For udover at tildele dig masser af plads, så du kan have mange vinduer åbne på samme tid, kan du også vælge at tilslutte to computere til skærmen og lade dem dele skærmen mellem sig. Det er, som at have to mindre skærme ved siden af hinanden, men uden ramme omkring. Desuden tillader mange skærme, at du tilslutter en tablet eller en smartphone – nogle skærme kan endda oplade disse mobile enheder, mens de er tilsluttet skærmen.

Se også:  MSI DP21 [TEST]: Fleksibel og driftssikker mini-PC

Det er også en smagssag, om man kan lide den brede løsning. For 21:9-skærmen virker meget voldsom i forhold til dens reelle størrelse, og den fylder simpelt hen mere op på skrivebordet.

Det ekstra brede format er blevet populært til gamingskærme, som du også kan se i testen her. Men her skal du være opmærksom på, at langt fra alle spil understøtter skærmformatet. Skærmen kan altid bruges til spil, men vil ved nogle spil ikke fylde panelet fuldt ud.

At købe en gamingskærm til kontorbrug er derimod ikke så ringe en idé. En gamingskærm giver høj opdateringshastighed, og det betyder også et mere roligt skærmbillede, når du ”blot” skriver, surfer eller gennemfører andre ikke underholdningsrelaterede opgaver.

Se også:  Acer Swift X [TEST]: Prisstærk allrounder med stort overskud

Testen leverer tre bud på din næste skærm: En ultrawide-skærm uden bue, en ultrawide-skærm, som er buet, samt en buet skærm i det traditionelle 16:9-format. Og som du kan se på vores karakterer, så lander de meget ens i samlet vurdering. Men de er vidt forskellige, og dit behov afgør valget. Læs med, og bliv klogere på, hvilken type pc-skærm du skal vælge næste gang.


TAGS
Acer
Asus
buet skærm
MSI
pc-skærm
skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S