Home » Skærm » Acer CB342 [TEST]: Masser af skærm for pengene
Acer CB342 [TEST]: Masser af skærm for pengene

Acer CB342 [TEST]: Masser af skærm for pengene

Share

34” ultrawide-skærm uden krumning giver udfordringer, men også masser af plads til jobopgaver

Acer CB342 kan prale med det lækre 21:9-format, men modsat testens Asus er Acer-skærmen ikke krummet. Det gør den umiddelbart lidt vanskelig at overskue, hvis du sidder for tæt på. Fordelen er, at du ikke får helt det samme let fordrejede billede, som en buet skærm kan medføre. Det er jo i høj grad en smagssag, om man kan lide det, men uanset smag giver Acer fin valuta for pengene.

Byggekvaliteten er med prisen in mente ret fin. Bagpå dominerer billig plast, og på fronten er der tale om metallook – både skærm og fod er af plast. Dog er skærmarmen bagpå i metal og udstyret med en kraftig fjeder, så du let kan justere skærmen i højden.

Du kan tilrette selve skærmen via små trykknapper bagpå, men der medfølger også en fjernbetjening, hvor du kan styre mange funktioner – herunder også en volumenkontrol til de små indbyggede højttalere.

Se også:  Acer Swift X [TEST]: Prisstærk allrounder med stort overskud

Centralt er det, at du kan tilvælge skærmopsætning – herunder, om du ønsker billede-i-billede, to billeder (picture-by-picture) ved siden af hinanden eller et stort bredt billede. Skærmen skifter let mellem de forskellige funktioner, og på dette punkt er den i klasse med de bedste. Vi noterer også USB-opladning via porte bagpå, der håndterer op til 65 watt.

Godkendt billedkvalitet

Acer-panelet formår at holde billedet skarpt og ensartet helt ud til kanterne. Og her finder vi fjernbetjeningen et kæmpe plus. Du kan sidde med den afstand, du ønsker og betragte skærmen, mens du indstiller den. Du slipper for at sidde med hovedet helt oppe ved skærmen og fumle med knapper. Et kæmpe plus! Men også et krav, da Acer-skærmen i høj grad kræver, at du holder god afstand.

Da skærmen ikke er buet, skal du dreje hovedet en del til siden, når du skal se, hvad der sker på skærmpanelets yderpunkter. Det skal du også med en buet skærm, men den giver et bedre perifert syn, end du får hos denne Acer. Den kræver nogen tilvænning.

Se også:  Huawei MateView 28” [TEST]: Kontorskærm af højeste klasse

Farvemæssigt står skærmen fint og har en god balance mellem at have neutrale farver, når du arbejder med billedbehandling, og godt med glød, hvilket er rart, når du ser film eller spiller. Skærmbilledet har ikke samme dybde eller stoflighed som mere kostbare skærme, men er bestemt godkendt.

CB342 er ikke en rendyrket gamingskærm, men har en fornuftig opdateringsfrekvens. Billedet står ikke så klippefast som hos testens Asus, så er du gamer, skal du ikke vælge Acer-modellen. CB342 er det gode valg til jobbet, hvis du ønsker at have to billeder på en skærm – eller et billede, hvor du har mange vinduer åbne på samme tid. Til tekst, internet surfing og almindelige jobopgaver er skærmen velegnet, og kan du leve med, at det er nødvendigt at dreje hovedet meget fra side til side i løbet af dagen, så bliver du ganske glad for den. 


TAGS
Acer
skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S