Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: MSI Optix MAG322CQR: Stærk til gaming og action

MSI-skærmen har det mere traditionelle 16:9-format og er let buet. Den er som skabt til gaming, men ikke kun det.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når du har haft ultrawide-skærme med 21:9-format tilsluttet og derefter sætter denne MSI til, ser det hele faktisk lidt forkert ud – det til trods for, at vi taler om et ganske traditionelt format, 16:9. Skærmen er dog let buet og dertil på hele 34”. Pixeltætheden er reelt på niveau med de to andre i testen, men oplevelsen, når du sidder foran skærmen, er helt anderledes. Her behøver du også lidt afstand, da skærmen især i højden opleves meget stor. Da krumningen er ganske beskeden, vinder du ikke så meget på den konto.

Heldigvis er justeringsmulighederne i alle plan i top, og det er meget let at finde præcist den indstilling, du ønsker.

Modsat de to øvrige testdeltagere kan du ikke samtidig have to computere i funktion på denne skærm, men du kan tilslutte to computere og switche mellem de to ved hjælp af knapper bagpå.

Klippefast billede

MSI er en rendyrket gaming skærm, og det vidner opdateringsfrekvensen på hele 165 Hz om. I actionfyldte spil står billedet helt roligt og klippefast. Det er ikke, fordi du umiddelbart kan se forskel på denne og for eksempel Asus’ skærm, der har lidt lavere opdateringshastighed. Men over tid fornemmer du, at billedet står mere roligt.

Det rolige skærmbillede kommer dig også til gode, når du udfører mere almindelige pc-opgaver. Det giver et godt billede, som er rart at have med at gøre – det, sammen med den meget lidt buede skærm, giver samlet set et produkt, som vi kom til at holde mere og mere af i løbet af testen.

Ulempen i forhold til de to øvrige i testen er, at du ikke får samme plads i siderne og ikke kan have to forskellige skærmbilleder ved siden af hinanden. Men til almindigt brug giver det store format masser af mulighed for at have mange vinduer åbne på samme tid, og du kan lettere end med 21:9-formatet overskue de mange vinduer uden at skulle flytte rundt på dem.

Farvemæssigt er skærmen ikke til den kritiske billedbehandler, men til underholdning er den fin, da billedet giver flotte og let glansfyldte billeder, samtidig med at tekst står skarpt.

På bordet er MSI mindre imponerende at se på end skærme med 21:9-format. Men dens store format sammen med den lette bue gør den til et attraktivt alternativ til dem, der har brug for meget plads og en stor skærm.