Home » Styresystem » Windows 11 er frigivet: En ny epoke for din pc
Windows 11 er frigivet: En ny epoke for din pc

Windows 11 er frigivet: En ny epoke for din pc

Share

Nu er Windows 11 officielt lanceret. Der kan dog gå et stykke tid, før du får adgang til systemet på din pc

Ved midnat blev Windows 11 frigivet i sin helt færdige form. Der er således åbnet for sluserne til opdatering af pc’er over hele verden, men adgangen er ikke lige for alle.

Microsoft vurderer ud fra en række tekniske parametre hvilke computere, der er mest klar til Windows 11. Det vil være disse, der får tilbudt systemet først. Løbende vil man så evaluere på teknisk feedback fra maskinerne, inden man går videre med bredere udrulning.

Der kan således gå et stykke tid før du får systemet tilbudt. Når det sker, vil det være via en gratis opdatering på Windows Update, hvor du får dine Windows-opdateringer normalt. Gå ind under Indstillinger, vælg Opdatering og Sikkerhed og dernæst Windows Update, så kan du se om Windows 11 er klar til dig.

Inden du sætter forventninger for højt, så tjek lige om din computer overhovedet er kvalificeret til at køre Windows 11. Læs hvordan du gør her.

Se også:  Microsoft Surface Laptop 4 [TEST]: Strømlinet Windows-laptop

Hvis du simpelthen ikke kan vente med at få adgang til systemet, er at investere i en af de helt nye Windows 11-computere, der lanceres i forbindelse med frigivelsen. Lenovo er de første med rendyrkede Windows 11-computere.

Skærpet sikkerhed

Grunden til de skarpe restriktioner for om computere kan køre Windows 11 er, at Microsoft har sat sikkerhedskravene højt. Det er et ufravigeligt krav at din pc har TPM 2.0 for at kunne køre det nye system.

Windows 11 er, ifølge Microsoft, den mest sikre version af Windows nogensinde. Med den nye hybride hverdag og voksende IT-trusler er et øget fokus på sikkerhed nødvendigt – både hvad angår hardware og software. Derfor har Windows 11 indbyggede sikkerhedsteknologier i alt lige fra chip til cloud og kommer desuden med et Zero Trust-operativsystem, der beskytter data og adgang på tværs af enheder.

Ny appbutik og meget mere

Det nye Windows 11 er tilpasset en ny digital, post-COVID-19-virkelighed, og tillader blandt andet brugere af Chat i Microsoft Teams at skrive, ringe eller foretage videoopkald til andre brugere på tværs af Windows, Mac, Android og iOS.

Se også:  5 tricks der får Windows 11 til at makke ret

Med Windows 11 er det muligt for app-udviklere at lave deres egne betalingssystemer i de forskellige apps – vel at mærke uden, at Microsoft tager noget gebyr. Det er også muligt at køre Android-apps direkte på Windows 11.

Gennem menuen Start og Microsoft 365 er det nu muligt at få hurtig adgang til senest brugte apps, selv hvis de sidst blev tilgået fra en Android- eller iOS-enhed.

Windows 11 er bygget med og til mennesker med handicap – og med tilgængelighed og hjælpeteknologier til at understøtte på tværs af udfordringer.

Gamere får adgang til grafik i HFR (High Frame Rate), kortere indlæsningstid og en flottere farveoplevelse. Desuden understøtter Windows 11 det bedste PC-gamingtilbehør, og med et abonnement på Xbox Game Pass til PC er der adgang til mere end 100 kvalitetsspil, hvor nye spil hele tiden tilføjes. Xbox-appen er desuden direkte indbygget i Windows 11.

Læs meget mere om Windows 11 her:

Her er Windows 11: Nyt look og et boost til hybridarbejde og gaming


TAGS
styresystem
Windows
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S