Home » Mobiltelefon » Samsung Galaxy Z Flip3 [TEST]: Fremragende foldemobil til fornuftig pris
Samsung Galaxy Z Flip3 [TEST]: Fremragende foldemobil til fornuftig pris

Samsung Galaxy Z Flip3 [TEST]: Fremragende foldemobil til fornuftig pris

Share

Den er billigere, bedre og mere veldesignet end nogen foldbar mobil vi hidtil har set. Med Galaxy Z Flip3 er vi endelig klar til overgive os til en foldbar fremtid

Har du virkelig brug for en foldbar mobil? Er det egentlig ikke til mere besvær end gavn, at man skal gå og folde den hele tiden? Det er legitime spørgsmål, mange sikkert stiller sig selv, når de overvejer springet til denne type mobil. Men sagen er måske, at man bør anskue det lidt anderledes: Har du brug for en god smartphone, og kunne det egentlig ikke også være fedt, hvis den kunne foldes?

Først og fremmest en god mobil

Betegnelsen “foldbar mobil” og et navn som Galaxy Z Flip sætter folde-funktionen i fokus, men det er vigtigt at slå fast, at Galaxy Z Flip3 først og fremmest er en god smartphone.

Selvom du ikke folder den en eneste gang – og det kan du faktisk godt lade være med, selvom Z Flip3 så vil være et lidt besynderligt valg af mobil – er det grundlæggende en rigtig glimrende smartphone, der giver dig, hvad du forventer af en mobil i den bedste klasse. Den har lynhurtig skærm med Samsungs fineste teknologi. Et 120Hz Dynamic AMOLED 2X FHD+-display med 1200 nits lysstyrke og HDR10+ understøttelse.

Se også:  Telia: Apple sniger sig uden om Samsung i julens salgsræs

Billedet er farvestærkt, kontrastrigt og flydende, du må blot vænne dig til et lille bump, der hvor folden er. Det er kun noget du mærker, ikke noget du nødvendigvis ser.

Dertil kommer en Snapdragon 888-processor, som giver dig ydelse på niveau med markedets bedste Android-mobiler. Vi oplevede lidt udsving i grafikkræfterne, da vi benckmarkede, men i praktisk brug, ved såvel lette hverdagsopgaver som gaming og videoredigering var oplevelsen intet andet end smidig.

Alt det basale er således i top, herunder også egenskaber som Wi-Fi 6, 5G-forbindelse, trådløs opladning, både den ene og den anden vej samt mere eller mindre alt hvad du ellers kan forvente en topmobil.

Foldbare fordele

Dertil kommer så muligheden for at folde, som du i princippet kan bruge eller lade være. Den giver dog en række fordele, som vi må erkende er svære ar undvære, når du har vænnet dig til dem. Selvfølgelig først og fremmest den, at du kan klappe mobilen sammen, så den fylder mindre. Der er således ikke den store risiko for, at den stikker op af lommen, hvis du har den i bukserne – den buler dog mere ud i sammenklappet tilstand, hvilket kan være knap så hensigtsmæssigt, hvis du bærer stramme jeans.

Se også:  Samsung The Frame (2021) [TEST]: En nydelig ramme om din tv-oplevelse

Skærmen beskyttes desuden, når mobilen er klappet sammen. Med Gorilla Glass Victus på ydersiden er det derfor ikke tvingende nødvendigt med et cover til mobilen. Glasbelægningen er dog ikke fuldstændig ridsesikker. Vi fik afsat en halvdyb ridse på vores testmodel.

Dertil kommer den måske mindre indlysende – men ikke mindre geniale egenskab – at mobilen kan stå af sig selv. I halvt udklappet tilstand fungerer den ene halvdel som en fod. Du kan derfor se YouTube, videochatte og mange andre ting uden at holde mobilen. Alle apps kan bruges i flextilstand, hvor indholdet kommer op i den øverste del, mens kontrolfunktioner, der passer til appen figurere i bunden. Er der eksempelvis tale om en musiktjenester, vil du få kontrolknapper til musikafspilning. I YouTube vil du få kommentarfelt her. Det giver en helt anden måde at bruge mobilen på.

TAGS
foldbar mobil
galaxy z flip
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S