Home » Mobiltelefon » Nu er Huaweis mobiler helt fri af amerikanske komponenter
Nu er Huaweis mobiler helt fri af amerikanske komponenter

Nu er Huaweis mobiler helt fri af amerikanske komponenter

Share

Huawei er ikke længere afhængig af USA for at producere smartphones. Den seneste topmobil er skabt uden amerikanske komponenter. Softwaren er dog stadig en udfordring

Den nye Mate 30 er produceret uden en eneste komponent fra USA. Og eftersigende skulle den fungere forrygende.

Handelsblokaden ser således ikke ud til at ramme Huawei afgørende på hardware-delen. Selv hvis Trumf fastholder blokaden over en længere periode, vil producenten tilsyneladende kunne producere smartphones af samme klasse som hidtil.

Huawei været i stand til at skaffe komponenter via sin egen produktion af eksempelvis chips og via ikke-amerikanske leverandører.

Rammer amerikanske virksomheder

Det er ikke med Huaweis gode vilje, at man ikke handler med USA, fortæller John Suffolk, Huaweis top cybersecurity official, i et interview til Wall Street Journal. Men handelsforbuddet forbyder det.

Se også:  Årets iPhones bliver udskudt

Og det går faktisk stærkt udover dem, der har haft et tæt samarbejde med Huawei. Sidste år brugte Huawei 11 milliarder dollars på amerikanske leverandører.

Selv med det amerikanske handelsforbud at slås med, klarer Huaweis sig rigtig godt. I tredje kvartal er de vokset med 28 procent, sammenlignet med sidste år. Huawei sælger flere mobiler end Apple, men ligger efter Samsung som nummer to i verden.

Softwaren er det største savn

Det er især salget til det hjemlige kinesiske marked, der trækker tallene op. I Europa har Huawei stadig en kæmpe udfordring.

En helt afgørende komponent er nemlig rigtig svært at undvære. Softwaren. Uden adgang til et fuldt Android-system og Google-apps, er en smartphone ikke meget værd for en almindelig dansker. For det betyder, at man ikke kan hente MobilePay, eBoks, bank-apps og meget af det andet de fleste af os er afhængige af.

Se også:  Billig-mobil byder på vildt 108 MP kamera og kæmpe batteri

Og netop af den grund er Mate 30-mobilerne endnu ikke tilgængelige i Danmark.

Tager tid at bygge op

Huawei har imidlertid skabt deres eget styresystem, og får stille og roligt opbygget et udvalg af apps, der nu også inkluderer danske. Men der vil gå et godt stykke tid før det når et stadie, hvor det kan ramme det brede danske publikum.

I mellemtiden har Huawei imidlertid kunne sende smartphones på det danske marked, som oprindeligt er lanceret inden handelsforbuddet trådte i kraft. Det gælder indtil videre Nova 5T og den nye P Smart Pro, der blev præsenteret i sidste uge.


TAGS
handelskrig
Huawei
mate 30
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S