Home » Harddisk » Harddiske [STORTEST]: Gem dine data hurtigere og billigere
Harddiske [STORTEST]: Gem dine data hurtigere og billigere

Harddiske [STORTEST]: Gem dine data hurtigere og billigere

Share

Harddisken er stadig et mere end brugbart alternativ til skyen som backup-løsning. Harddisken er hurtigere, og vælger du en traditionel type, så er den også betydelig billigere pr. gigabyte. Her tester vi seks backup-diske og to netværksdiske – så er du garderet

Hvad er egentlig mest værd – dine møbler, dit musikanlæg, dit kaffestel … eller dine data? De første ting kan erstattes, men det kan dine dokumenter og filer ikke, medmindre du tager backup af dem. De diske, vi tester her, kan med andre ord være det afgørende værktøj til at bevare sine mest uerstattelige værdier.

Disk-løsningen får hård konkurrence fra skyen. Skyen er nem, og dine data kan tilgås når som helst og hvor som helst, så længe der er internetadgang, og du kan huske din adgangskode. Men diskene har særlige fordele.
Først og fremmest går lagring af store datamængder hurtigere med en harddisk.

Se også:  7 stærke råd før du køber ekstern harddisk

Desuden er du ikke afhængig af at skulle være på nettet. Prisen tæller også. Hvis du benytter en traditionel harddisk – en hdd – kan skyen ikke konkurrere på prisen. Harddisken er betalt hjem på trekvart års tid. Ssd-disken er den hurtigste løsning af alle.

Data overføres med lynets hast. Og ssd-disken er mere robust over for stød og slag end den traditionelle harddisk. Til gengæld kan denne teknologi slet ikke konkurrere på pris. Ikke endnu i hvert fald.

Vidt forskellige diske

De fleste traditionelle harddiske er i dag af 2,5”-typen. De større 3,5”-typer er næsten en uddød race. Grunden er den enkle, at de store diske fylder mere, kræver ekstern strømforsyning og primært giver mening sammen med stationære computere. De er lidt besværlige at tage med i tasken. Men ønsker du meget høj kapacitet til lav pris, er de da stadig værd at overveje.

De seks modeller i 2,5”-format, som vi tester her, har stort set kun grundfunktionen og formatet til fælles. Ellers er de ret forskellige, så dit valg afgøres ikke kun af kapacitet og ydelse, men også af dine øvrige behov. Derudover tester vi to netværksharddiske, som kan bruges til backup, men også til mange andre ting. Se testen af NAS’erne side 15.

Vil du have mere end blot et datalager? Så skal du have en NAS. Vi har testtjekket to spændende modeller. Læs testene her:

NAS [TEST]: Slut en disk til dit netværk


TAGS
Filhåndtering
harddisk
storage

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S