Home » Grafikkort » Grafikkort [TEST]: Den nye generation af kvalitetskort
Grafikkort [TEST]: Den nye generation af kvalitetskort

Grafikkort [TEST]: Den nye generation af kvalitetskort

Share

Ud med det gamle og ind med det nye. Her er den nye generation af kvalitetskort

Med lanceringen af AMD’s RX 6000-serie ved vi nu nøjagtig, hvordan grafikkort i den dyre ende tager sig ud i denne gpu-generation. På toppen af ydelsen finder vi Nvidias RTX 3090, der konkurrerer med RX 6900 XT. Det er en hård kamp, men Nvidia-kortet ender som sejrherre.

Ydelse er ikke billig – RTX 3090 står i 14.500 kroner, og den pris får næsten et RX 6900 XT til 10.000 kroner til at virke billigt. Som altid er det de mere overkommelige kort, der har den største indflydelse på pc-gaming generelt. Eller rettere: Sådan ville det være, hvis man kunne finde nogen af dem på lager. 

Det er vigtigt at vide, nøjagtig hvad man vil have, før man kaster sig ud i tvivlsomme indkøb. Og det er her, AOD kommer ind i billedet med gode råd om anskaffelse af grafikkort.

4K falder i pris

Siden lanceringen af GTX 1080 Ti har gaming ved framerates på over 60 Hz og med en opløsning på 4K været en mulighed med Nvidias udstyr i den dyre ende. Men der er sket meget siden da, og nu kan selv RTX 2070 tilbyde noget, der ligner 4K-gaming fra forrige generation. Med lanceringen af RTX 30-serien taler vi om 4K-ydelse hele vejen ned til RTX 3060 Ti.

Se også:  Knaldtilbud på stærkt grafikkort: Spar stort på GeForce RTX 3050

Ikke blot er det nu billigere end nogensinde før at købe et 4K-kapabelt grafikkort, det er muligt at finde en fornuftig 4K-gamingskærm til endnu mindre. Hele verdenen af gaming i høj kvalitet bliver billigere for hver dag, der går.

Nvidia er imidlertid kun den ene side af den medalje. AMD gik fra nul til fremragende i den høje ende, og dets seneste RX 6000-serie af grafikkort kan snildt leve op til kravet om de otte millioner pixel, som kræves af hver frame i 4K-opløsningen.

Nvidia GeForce RTX 3090: For de professionelle

Retter sig mod regne-intensive applikationer

Dette kolossale grafikkort er stærkt, men det hører mere hjemme i Titans klasse end hos GeForce. Det er ikke lavet med tanke på den gennemsnitlige gamer; det retter sig snarere mod kreative professionelle og mod regneintensive applikationer, og det er grunden til, at prisen heller ikke er gennemsnitlig.

Se også:  AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?

Når prisen er så skyhøj, er det spørgsmål, som er på alles læber: Er det pengene værd? Til gamere – nej. Det er ikke meget hurtigere end RTX 3080. Men til professionelle, for hvem tid er penge, og hvor lavere renderingstider har en direkte sammenhæng med, hvor meget de tjener, kommer RTX 3090 til sin ret.

Det er grunden til, at vi har placeret dette kort til sidst, Men da vi ved, at pc-gamere vil bruge afsindige summer blot for ikke at tabe ansigt og for at få praleretten, er det alligevel værd at nævne. Det er trods alt det stærkeste gaming-grafikkort på kloden i øjeblikket uanset, om man betragter det som et godt køb eller ej. Men prisen trækker meget ned på karakteren.


TAGS
Byg din egen pc
byg selv-computer
Grafikkort

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S