Fire gamingtastaturer, to forskellige arketyper [STORTEST]

Fire gamingtastaturer, to forskellige arketyper [STORTEST]

Share

Gamingtastaturer er et fællesbegreb, der dækker over tastaturer med forskellige tilgange til et fælles samlet mål. Det er at give gameren bedst mulige betingelser for at vinde computerspil med afsæt i det rette tastatur

Første del af denne opdelte test af high end-tastaturer omhandler gamingtastaturer, som det tydeligt fremgår.

Gamingtastaturet er et interessant stykke hardware. For selvom det selvfølgelig kan og skal kunne bruges som almindelig tastatur, så er det kvaliteterne i forbindelse med gaming, man køber og vurderer tastaturet ud fra.

Gamingtastaturet findes i såvel dome-udgaver samt i mekaniske udgaver. Modsat allround-tasta-turer, så er kabling ‘god latin’. Man vil ikke risikere at miste værdifulde millisekunder på grund af tab ved en trådløs forbindelse.

Alle fire gamingtastaturer her i testen udstyret med mekaniske taster

Det er desuden klart, at et gamingtastatur skal stå stabilt, være velbygget og kunne holde til mange gentagne tastetryk. I modsætning til et almindeligt tastatur, bliver visse taster såsom WASD-tasterne brugt meget mere end andre taster på tastaturet, når der games.
Selvfølgelig kan tastaturets evne til almindelige skriverier også spille ind, igen alt efter hvor meget man anvender computeren til andet end gaming, det vil jo variere en hel del alt efter bruger.

Men et gamingtastatur skal først og fremmest kunne levere nøjagtige præcise tasteanslag, hvis feedback lader brugeren vide, at nu er en handling aktiveret. Tastaturet skal være i stand til at levere samme brugeroplevelse gang på gang, og kan man aktivere en handling så hurtigt som muligt, mens kontinuiteten bevares, så er det en kæmpe fordel. Det er blandt andet derfor, at mekaniske taster har den høje kurs de har indenfor gaming.

Kend gamingtastaturer på klikket

At et tastatur er mekanisk er kun en overordnet indikator for, hvad man kan forvente af et tastaturs tastekarakteristika.
Det findes efterhånden et stadigt større udvalg af switches, samt variationer eller kloner af disse i diverse mekaniske tastaturer.

Switchen er den mekanisme, der sørger for, at tasten aktiveres, når den gør, samt at tasten igen frigøres, når den gør. Den bestemmer også, hvor langt tasten i det hele taget kan presses ned, og hvorledes brugen af tasterne føles i form af feedback til brugeren.

Se også:  Huawei MediaPad M2 10.0 [TEST]: High end-kvalitet til low end-pris

Her findes der taktile taster, hvor man kan mærke, hvornår tasten er aktiveret og lineære taster, hvor dette punkt ikke kan mærkes. Der er taster, der er forholdsvis lydløse, mens andre igen afgiver et tydeligt klik i brug.

Den modstand, der skal til for at aktivere tasten, samt hvor hurtigt tasten aktiveres og så at sige slår fra igen, er ligeledes med til at karakterisere det enkelte tastaturs egenskaber.

Her kan man ikke sige, at en bestemt kvalitet er bedre end andre, det er lidt en subjektiv vurdering. Selvfølgelig er det altid en fordel med hurtigt reagerende taster. Nogle søger tastaturer, der har så mange indbyggede funktioner som muligt, herunder macro-taster. Andre spillere, der spiller fps-spil, er måske mere fokuserede på det basale.

Del denne