Home » Kamera » Vildt comeback fra Canon: Spejlløst kongekamera tromler konkurrenterne
Vildt comeback fra Canon: Spejlløst kongekamera tromler konkurrenterne

Vildt comeback fra Canon: Spejlløst kongekamera tromler konkurrenterne

Share

EOS R5 leverer stillbilleder med 45 megapixel opløsning ved op til 20 billeder i sekundet og er det første fullframe spejlløse kamera, der kan optage 8K RAW ved op til 30 fps internt og 4K op til 120p. Det ledsages af EOS R6, som drosler lidt ned på specifikationerne til fordel for en lavere pris

Canon er kommet lidt sløvt igang, når det gælder spejlløse kameraer. Man har satset på det sikre spejlrefleksmarked og derfor lagt færre kræfter i de spejlløse end eksempelvis Sony og Panasonic.

Læs vores test af sidste års full frame mirrorless kamera, EOS R, fra Canon her.

Men det er slut nu. For med EOS R5 viser Canon at de er i stand til at gå forrest på mirrorless-markedet. Det nye topkamera kommer med specifikationer og features, der i mange henseender trumfer konkurrenterne.

Hurtigt og stabilt

Både topmodellen EOS R5 og den mere prisvenlige EOS R6 kan optage op til 20 billeder i sekundet fuldstændigt lydløst med den elektroniske lukker og med fuld autoeksponerings- (AE) og autofokus- (AF) sporing. Det mekaniske lukkergardin leverer også hurtige kontinuerlige optagelseshastigheder op til 12 billeder i sekundet.

Begge kameraer kommer med en helt ny CMOS-sensor og har indbygget billedstabilisering (IBIS). Den 5-aksede billedstabilisering er designet til at arbejde sammen med RF-objektivernes billedstabiliseringssystem, og leverer 8 stop stabilisering.

RF-fatningens store diameter sørger for, at lyset når helt ud til hjørnerne af sensoren, selv med sensorbevægelsen, der blev indført i den indbyggede billedstabilisering. Fatningens 54mm store diameter gør, at RF-objektiver kan designes med større billedcirkler, hvormed det indbyggede billedstabiliseringssystem får større bevægelsesfrihed. Det betyder, at visse RF-objektiver uden billedstabilisering, som RF 85mm F1.2L USM eller RF 28-70mm F2L USM, også kan nå op på op til 8 stops billedstabilisering.

Canon EOS R5 og EOS R6.

Canon EOS R5 og EOS R6.

Verdens hurtigste autofokus

Em DIGIC X-processor er hjertet i EOS R5 og EOS R6 – det er den samme, som sidder i EOS-1D X Mark III, kongen blandt Canons spejlreflekskameraer. Den bidrager blandt andet til verdens hurtigste autofokus på blot 0,053 sekunder. EOS R5 kan fokusere ved lysniveauer helt ned til -6EV5, og EOS R6 er det første EOS-kamera med en mindste EV-værdi på -6,5EV4,5.

Se også:  Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien

Ansigts- og øjeregistrering sørger for, at motiver forbliver i skarp fokus og har en lille dybdeskarphed, selv når de bevæger sig uforudsigeligt. Selv om en person vender sig bort i et øjeblik, fortsætter kameraerne med at spore hovedet.

Den avancerede sporingsteknologi er gjort muligt af deep learning-algoritmer, der genkender menneskers ansigter og øjne, og den kan nu også spore katte, hunde og fugle ved både stillbilled- og filmoptagelser.

Læs vores test af Sonys nyeste konkurrent A7R IV her.

Smart tilslutning

Med indbygget Bluetooth og Wi-Fi kan EOS R5 (5 Ghz Wi-Fi8) og EOS R6 (2,4 Ghz Wi-Fi8) oprette forbindelse til en smartphone eller et netværk, så man hurtigt kan dele filer eller overføre via FTP/FTPS. De kan også fjernbetjenes med mobilen eller forbindes til en PC eller Mac via Wi-Fi eller USB 3.1 Gen 2. Automatisk overførelse af billedfiler fra kameraet til image.canon cloud-platformen er ligeledes muligt, så brugere nemt kan dele og printe billeder eller integrere med Google Fotos-9 eller Adobe Creative Cloud-9workflows.

Kompromisløst kamera

EOS R5 har opløsning på over 45 megapixel og byder op AF-dækning med 5.940 valgbare AF-punkter og et ISO-område på 100-51200.

Video kan optages i 8K 12-bit RAW internt ned sensorens fulde bredde og med kontinuerlig øje- og ansigts-AF-sporing af mennesker og dyr. Der er også mulighed for at optage 4K (DCI FullFrame) ved billedhastigheder op til 120p i 4:2:2 10-bits kvalitet, så man kan få jævne slowmotion-billeder i høj opløsning med fuld AF. For ultimativ 4K-kvalitet kan anvendes 4K HQ med op til 30p ved internt at oversample 8K-videoer.

Efter den knap så vellydende touchbar, har man heldigvis valgt at forsyne EOS R5 med et joystick til konstrol og navigation. Dertil er der mulighed for  Touch and Drag AF, som betjenes fra en 3,2″ Vari-Angle-touchskærm med 2,1 mio. punkters opløsning. Dual Pixel RAW understøttes, så man kan rette fokus og kontrast i baggrunden og ændre belysningen i portrætter efter optagelse. I toppen er en 0,5″ elektronisk søger, som opdaterer ved 120 fps med 5,76 mio. punkters opløsning.

Se også:  Nyt topkamera: Canon klar med et frådende fartmonster

Det dobbelte kortslot i kameraet understøtter et High-speed CFexpress- og et SD UHS II-kort, som huses i et vejrforseglet kamerahus i magnesium.

Billigere allround-kamera

EOS R6 har 20,1 megapixel og Auto ISO-område på 100-102400.

Det innovative EOS R6 kan optage video i 4K-opløsning ved op til 59,94 fps, som opnås gennem oversampling fra 5,1K. Full HD kan optages ved op til 119,88 fps, hvis man ønsker slow-motion. Med muligheden for at optage internt i 8-bit H.264 eller 10-bit YCbCr 4:2:2 H.265 og Canon Log får man god fleksibilitet i efterredigeringsprocessen.

Den 0,5″ store elektroniske søger med 3,69 mio. punkter opdaterer ved op til 120 fps, mens kameraets 3″ Vari-Angle LCD-skærm byder på 1,62 mio. punkter. Der er dobbelte kortslot til to 2 SD UHS II-kort.

De to nye kameraer kommer på markedet til august med følgende priser:

EOS R5: 36.399 kroner
EOS R6: 21.499 kroner

Nyt EOS-tilbehør:

Sammen med de to kameraer kommer nyt tilbehør:

LP-E6NH
Batteriet i EOS R5 og EOS R6 har en længere levetid og er kompatibelt med eksisterende kameraer, der bruger LP-E6-batterier. LP-E6NH erstatter LP-E6N og har 14 % højere kapacitet, der når 2130 mAh, så brugere kan optage i længere tid, samtidig med at det bevarer kompatibilitet med eksisterende produkter og tilbehør.

BG-R10-batterigreb
Muliggør længere, uafbrudt optagelse med EOS R5 og EOS R6, ideelt til bryllups-, wildlife- og nyhedsfotografer. Med det nye batterigreb kan brugere få strøm fra to batterier (LP-E6/N/NH) til deres kamera. Grebet tilbyder desuden dobbelte betjeningsmuligheder for nemmere lodret optagelse.

WFT-R10
En Wi-Fi-transmitter, der er kompatibel med EOS R5. Den er udformet som et batterigreb og har 2×2 MIMO-antenner, som giver hurtigere overførsel og en større rækkevidde. WFT-R10 har også forbedret netværkshåndtering, som muliggør SFTP-overførsel via Wi-Fi og gigabyte-hastigheder via en Ethernet-port.

I dag lancerer Canon også fire nye RF-objektiver og to extendere: RF 85mm F2 MACRO IS STM, RF 600mm F11 IS STM, RF 800mm F11 IS STM, RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, EXTENDER RF 1.4x og EXTENDER RF 2x. imagePROGRAF PRO-300. En A3+-printer med funktionerne fra imagePROGRAF PRO-serien kommer ligeledes i dag.

Alle de nye produkter til EOS R-serien.

Alle de nye produkter til EOS R-serien.


TAGS
Canon
EOS
mirrorless
spejlløst kamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S