Home » Kamera » Sony A7R IV [TEST]: Finkornet full-frame
Sony A7R IV [TEST]: Finkornet full-frame

Sony A7R IV [TEST]: Finkornet full-frame

Share

Vi kan sommetider tage os i at tænke, at der ikke er den store forskel mellem smartphone-kameraer og ”rigtige” kameraer. Sådanne tanker bliver gjort til skamme, når du står med et systemkamera som Sony A7R IV

Det er den seneste model i Sonys velrenommerede serie af spejlløse kameraer. Designet er velkendt. Solidt konstrueret, med fin ergonomi og nem betjening, omend en anelse kedeligt i sine kontrolmuligheder. Det er ikke et kamera for den, der elsker manuel styring.

Meget er gemt væk i det omfattende menusystem, men der er flere konfigurerbare knapper, som du kan tildele de funktioner, du ønsker, og så er der heldigvis et joystick til fokus.

Teknologien i kameraet er af en kaliber for sig. Her mærker du til fulde den ekstreme præcision, der er Sony-kameraernes kendetegn. Den avancerede autofokus stiller skarpt på et splitsekund og kan registrere ansigter og øjne.

Se også:  Spejlløse kameraer [STORTEST]: Fang sommerens magi i flotte fotos

Holder du aftrækkerknappen nede, kan kameraet skyde op til 10 billeder i sekundet med fuld opløsning. Det er ikke så meget som crop-kameraerne, men rigtig godt for et full-frame.

Et drømmekamera

En helt ny sensor giver 61 MP at arbejde med. Lad dig ikke snyde af, at visse mobiler tilbyder mere, for det er noget helt andet, når det gælder en full-frame sensor, der som her er kombineret med stærk billedstabilisering. Du kan skære helt små detaljer ud af billederne, efter de er taget, med en skarphed, så de i sig selv udgør et fint billede.

Video skydes med udsøgt ro og klarhed i op til ukomprimeret 4K, med effektiv fokus-tracking, der hægter sig sikkert fast på personer i bevægelse. Tager man de kritiske briller på, oplever vi, at skærmen kæmper lidt for at følge med, mens nærhedssensoren, der slukker displayet, når du bruger den elektroniske søger, er lige lovlig fintfølende. Ellers er der ikke meget at komme efter.

Se også:  Kompakt og prisstærk 5G-mobil fra Sony

Vi har testet kameraet med et SEL2470GM objektiv, og det er altså en fryd at opleve billeder med en dybde, farvegengivelse og så perlende en klarhed, som du får her. Så får man lyst til at gemme mobilen langt væk. Men med objektiv er vi også over fyrre tusind kroner, så det er et sæt, de fleste blot må drømme om.

Pris: 31.000 kr.

Samlet vurdering: 5/6


TAGS
4K
Sony
spejlløst kamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S