Home » Kamera » Canon EOS R [TEST]: Spejlløs full frame fra kamerakongen
Canon EOS R [TEST]: Spejlløs full frame fra kamerakongen

Canon EOS R [TEST]: Spejlløs full frame fra kamerakongen

Share

EOS R er Canons første bud på et spejlløst full frame kamera. En fin debut og et gennemført kamera, men mangler det sidste for at blæse os helt bagover

Vi kender historien. Den store gigant ser overbærende til, trygt hvilende på sine traditioner, mens nymodens teknologi pibler frem, indtil den lidt for sent opdager den og faktisk er ved at blive overhalet indenom. Og så er det ellers med at halse efter.
Canon har været sen til at gå helhjertet ind på markedet for spejlløse kameraer, men med EOS R er alt sat ind.

Kraftigt kamera

Kameraet rammer et benhårdt marked, hvor Sony har opbygget en solid dominans. Men ved at drage nytte af sin arv og gøre EOS R kompatibelt med objektiver og tilbehør fra andre EOS-serier kommer Canons kamera ind med et stærkt setup.

Kameraet anvender en ny RF-fatning, hvor der lige nu findes en håndfuld objektiver med flere på vej, men via adaptere kan man få fuldt udbytte af det brede udvalg af EF-og EF-S-optikker fra Canon.

Se også:  Sonys nye fotosensor leverer 33 megapixel i fuldt format

Vi testede kameraet med det nye RF 24-105 mm f/4L IS, der fås som del af et EOS R kit. Et velbygget, men relativt tungt objektiv. Tyngden skyldes bl.a., at stabiliseringen sidder her og ikke i kameraet. Det er ikke umiddelbart et problem, når du som her bruger et RF-objektiv, men man kan måske komme til at savne in-body-stabilisering, hvis man vover sig ud i andre objektiver, der ikke er direkte designet til kameraet.

Knaster i betjeningen

Såvel vægt som størrelse gør, at det næppe bliver førstevalget til ferieturen. Vi nærmer os noget, der minder om et klassisk spejlrefleks i format, men det ligger til gengæld enormt godt i hånden med sit dejligt store greb.

Se også:  Canon klar med et stationært kamera, som tager billeder af din hverdag

Der er stor vipbar touchskærm på bagsiden, en skarp elektronisk søger og tilmed også en lille infoskærm i toppen. Kameraet er samtidig godt forsynet med hjul og knapper, der til en vis grad kan tilpasses dine personlige præferencer. En ny touchbar giver mulighed for at justere diverse parametre med tommelfingeren, og med RF-objektiver er det også muligt at styre eksempelvis blænde via en kontrolring.

Du er hurtigt fortrolig med kameraet, men alligevel er der ting, der irriterer os lidt i opsætningen. Powerknappen er i venstre side, og du kan derfor ikke bare gribe kameraet med højre og skyde løs. Det er også unødigt besværligt at klikke sig ind i en menu for at skifte ”mode”, og så havde vi gerne set et joystick til at flytte fokus. Et ekstra slot til hukommelseskort havde også klædt et kamera af denne klasse.

Canon EOS R
  • Features
  • Billedkvalitet
  • Brugervenlighed
  • Design
  • Pris
4

Canon EOS R

»Stort og tungt, men behageligt at holde. Betjeningen kunne være mere brugervenlig, og manglen på stabilisering kan blive en ulempe. Billedkvaliteten kan vi dog ikke sætte noget på. På såvel stillbilleder som video får du forrygende resultater.«

Pris: 27.990 kr. (inkl. RF 24-105 mm)
Sensor: 30,3 megapixel full frame
Billedprocessor: Digic 8
AF: 5655 punkter, Eye AF, -6 EV
Burst: 8 fps fixed AF, 5 fps Servo AF
Video: 4K 25/24 fps / Full HD, 60 fps
Displays: 3,15” 2,1 mio. dot LCD, 0,5-type 3,69 mio. dot OLED EV, infoskærm
Trådløs forb.: Wi-Fi + Bluetooth

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Canon
eois
EOS
full-frame
spejlløst kamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S