Home » Underholdning » Dansk musik tilbage på YouTube – Google og Koda har nået en aftale
Dansk musik tilbage på YouTube – Google og Koda har nået en aftale

Dansk musik tilbage på YouTube – Google og Koda har nået en aftale

Share

Så lykkedes det endelig. Google og Koda er nået frem til en aftale for brug af dansk musik på YouTube. Den betyder at den manglende danske musik, som Google blokerede, nu er tilbage på tjenesten

Det har ærlig talt været en anelse forvirrende. Med øjeblikkelig varsel fjernede Google al dansk musik fra YouTube tilbage i juli. Meget har dog alligevel været tilgængeligt, uden nogen rettighedsmæssig logik i, hvorfor netop dette og ikke andre numre kunne afspilles.

Men uanset årsagerne, er dette fortid nu. For Google og Koda (under parably-organisationen Polaris), er endelig kommet frem til en aftale, der betyder, at al dansk musik nu er tilbage på YouTube.

Det meddeler Koda. De nærmere detaljer for aftalen får vi dog ikke. Ordlyden i meddelelsen peger dog ikke på at musikere og sangskrivere kan se frem til større betaling for brug af deres værker på YouTube.

Se også:  Google-kaos i sidste uge: Nu kender vi årsagen

”Det er min klare opfattelse, at den aftale, der er indgået nu, er den bedst mulige under de givne forhandlingsrammer. Det er ikke nogen hemmelighed, at det har været svære forhandlinger, og at vi fra Kodas side gerne havde været det pres foruden, hvor indhold kan blive taget ned i kortere eller længere perioder, hvis der ikke er enighed om pris og vilkår. Der skal heller ikke herske tvivl om, at der i de afsluttende forhandlinger har været massivt pres på for at komme i mål fra alle involverede parter. I det lys er det godt, at der nu er landet en aftale, så vi kan få musikken tilbage på YouTube”, udtaler Kodas mediedirektør, Kaare Struve.

Se også:  Sletning af data bliver standard hos Google
Større musikkatalog og bredere dækning

Udover at dække flere landes musikkataloger, adskiller den nye aftale sig fra de enkelte landes hidtidige aftaler ved at række ud over den nationale brug af de enkelte selskabers musikkataloger.

Tidligere blev den internationale brug af dansk musik på YouTube licenseret via Kodas søsterselskaber i udlandet. I den nye aftale indgår, for Kodas vedkommende, den samlede brug af al Koda-licenseret musik på YouTube i hele Europa, Mellemamerika, Afrika og dele af Asien.


TAGS
Google
musik
YouTube

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S