Home » Underholdning » Den danske musik er tilbage på YouTube
Den danske musik er tilbage på YouTube

Den danske musik er tilbage på YouTube

Share

Så er der åbnet op for dansk musik på YouTube igen. En del af den er nu tilbage. Af hvilken årsag Google har valgt at gøre musikken tilgængelig igen er på nuværende tidspunkt uvist

Det vakte stor røre, da Google for to uger siden valgte at fjerne al dansk musik fra YouTube. Det skete på grund af en stridighed med rettighedsorganisationen Koda, som i øjeblikket forsøger at få en betalingsaftale i stand for danske musikere, der har musik på YouTube. Google ønskede at sænke den betalingen med 70 procent for at forlænge den midlertidige aftale, men da Koda ikke kunne gå med til det, deaktiverede Google al dansk musik på platformen.

Se også:  Gmail, YouTube og flere andre Google-tjenester er nede

Nu er musikken imidlertid tilbage. I hvert fald en del af den. Meget af den musik vi søgte på var tilgængelig, da vi tog en stikprøve. Det gælder eksempelvis Kim Larsen, som i eksemplet herunder. Andet var dog stadig blokeret, mens der i visse tilfælde kortvarigt kom en sort skærm med meldingen om at musikken var utilgængelig, hvorefter videoen, og musikken, alligevel fortsatte.

Hvorfor noget af musikken er tilbage er uklart. Der er tilsyneladende ikke kommet en aftale i stand mellem Koda og Google endnu. Vi har kontaktet begge parter og afventer svar. Artiklen opdateres, så snart vi har modtaget dette …

[Opdateret]

Eva Hein, Kommunikationsdirektør hos Koda, fortæller: “Vi kender ikke forklaringen på, at noget af det danske musik nu er tilbage på YouTube. Forhandlingerne med Google er fortsat i fuld gang. Vi håber på at få en god aftale i stand for de danske musikere og komponister i nærmeste fremtid.”

Se også:  Dansk musik tilbage på YouTube - Google og Koda har nået en aftale

Fra Jesper Vangkilde, Kommunikationschef hos Google Danmark, lyder meldingen: “Det er ikke alt dansk musik, som er forsvundet fra YouTube de seneste uger. Forskellige sange og videoer kan være underlagt forskellige rettighedskrav, hvoraf nogle er relateret til andre partnere end Koda. Således kan der nok stadig findes en lille mængde dansk musik på YouTube. Når det er sagt, håber vi, at al musikken snart kommer tilbage som et resultat af en ny licensaftale”.


TAGS
Koda
musik
YouTube

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S