Home » Transport » Volkswagen klar med sin hidtil vildeste elbil i ID.-serien: Her er ID.5
Volkswagen klar med sin hidtil vildeste elbil i ID.-serien: Her er ID.5

Volkswagen klar med sin hidtil vildeste elbil i ID.-serien: Her er ID.5

Share

ID.5 e-SUV-coupé er den nye topmodel i ID.-familien. Den byder på sportsligt design, rækkevidde til langturskørsel og den nyeste generation af software

ID.3 og ID.4 er på kort tid blevet blandt de elbiler man ser allermest i gadebilledet. Volkswagen har haft god succes med sin elbilstrategi. Nu udvides ID.-familien med endnu et medlem. Endda den hidtil mest ekstravagante model.

En sporty SUV

ID.5 er en SUV-coupé, som præges af den karakteristiske lysstribe på fronten (ekstraudstyr) og lygtebånd på bagenden. En speciel frontkofanger, lakerede dørpaneler og ny taglinje adskiller dog den nye e-SUV-coupé fra ID.4.

ID.5 fås også i en GTX-version med mere dynamisk fremtoning, større luftindtag og standardmonterede IQ.Light-LED-Matrix-forlygter med intelligent fjernlys og 3D-LED-baglygter.

Se også:  Audis elbiler opdateres med hurtigere opladning

Til trods for den coupéagtige formgivning har ID.5 kun 12 mm mindre lofthøjde ved bagsædet end Volkswagen ID.4. Den lange akselafstand på 2766 mm giver de samme pladsforhold i kabinen, som du normalt har i en væsentligt større SUV, og du går heller ikke på kompromis med størrelsen af bagagerummet, der er på 549 liter. Interiøret er sportsligt og topsportssæderne, der fås som ekstraudstyr, er kendetegnet ved perforerede ID.-logoer i ryglænenes øverste område og giver interiøret ekstra sportsappeal.

Nyeste generation af software

Det digitale cockpit bygger på et enkelt betjeningskoncept. Førerdisplayet på 5,3” og infotainmentsystemet med 12” touchskærm har høj opløsning og klare visninger, og som ekstraudstyr tilbydes augmented-reality-head-up-display, der projicerer informationer op på frontruden i førerens synsfelt. ID.5 kommer med den nye ID.Software 3.0, der blandt meget andet forbedrer den naturlige stemmebetjening (”Hej ID.”). Den er nu indlærende og giver mulighed for onlineadgang til informationer fra clouden. We Connect-tjenester giver føreren onlinetrafikinformationer i realtime, onlinekortopdateringer, informationer om ladestationer, netradio og meget mere.

Cockpit i ID.5 GTX.

Assistentsystemer som Travel Assist med kollektive data giver mulighed for en mere afslappet køreoplevelse, da systemet tilpasser kørslen efter trafikforholdene længere fremme på ruten. Den nye Park Assist Plus (ekstraudstyr) med memoryfunktion kan overtage styringen og udføre parkeringsmanøvrer, hvis bilens fører ønsker det.

Interiør i ID.5 GTX.

Med Car2X-kommunikationen hentes data fra kompatible biler og signaler fra infrastrukturen i en omkreds på op til 800 m, så man advares mod farlige steder, ulykker og stillestående trafik. ID. Light i cockpittet understøtter advarslerne visuelt.

Solidt batteri

ID.5 er, som alle ID.-modeller, baseret på den modulopbyggede elbilsplatform (MEB) fra Volkswagen. Den 4599 mm lange e-SUV-coupé fås med tre forskellige motorvarianter. ID.5 Pro (175 hk) og Pro Performance (204 hk) er udstyret med en elmotor på bagakslen, hvor ID.5 GTX (systemydelse: 299 hk) har en 109 hk elmotor på forakslen og en 204 hk på bagakslen og kører med Dualmotor-All-Wheel-Drive. Bilens køredynamikmanager sammenkobler styresystemerne til drivlinje og undervogn og regulerer affjedringskarakteristikken, hvis ID.5 er udstyret med den adaptive elektronisk styrede DCC-undervogn (ekstraudstyr).

Alle ID.5-varianter har et 77 kWh batteri, der giver rækkevidde på op til 520 km i ID.5 og 480 km i ID.5 GTX (WLTP). De lave luftmodstandsværdier på 0,26 og 0,27 (ID.5 GTX) gavner effektiviteten og rækkevidden. Og begge dele forbedres yderligere af den integrerede spoiler i den aerodynamisk formede bagklap, som åbner langt op. For at opnå en optimal luftstrømning omkring bilen åbner de elektriske køleluftjalousier i bilens front først, når det er nødvendigt.

ID.5/ID.5 GTX har en ladeeffekt på 135 kW. Med en hurtigoplader kan den ”tanke” strøm til de næste 390 km eller 320 km (GTX) på 30 minutter.

Volkswagen ID.5 kommer på markedet i 2022. Hvad priserne bliver er endnu ikke offentliggjort.

Polestar 2 [TEST]: Stærk Tesla-rival med Google ombord


TAGS
elbil
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S