Home » Transport » Polestar 2 [TEST]: Stærk Tesla-rival med Google ombord
Polestar 2 [TEST]: Stærk Tesla-rival med Google ombord

Polestar 2 [TEST]: Stærk Tesla-rival med Google ombord

Share

Polestar 2 er en elbil, der både i design, køreegenskaber og betjening går direkte i kødet på Tesla, og som langt henad vejen har slagkraft til at true den

Producenter, der har kastet sig over elbiler i prislejet over 400.000 kroner, har haft én kæmpe udfordring: Tesla. De populære amerikanske elbiler har været markant foran på både rækkevidde, opladning og køreteknologi, så det har været svært at argumentere for at vælge noget andet (læs vores test af Tesla Model 3 her).

Med bilmærket Polestar ser argumentet dog pludselig ret stærkt ud.

AODs udsendte anmelder ved sin tildelte testbil.

AODs udsendte anmelder ved sin tildelte testbil.

Der er som udgangspunkt tale om et nyt mærke, dog med erfarne kræfter i kulissen. Volvo har været med til at starte Polestar og bidrager med teknologi og knowhow.

Polestar 2 er den anden bil fra brandet. Det er en rent elektrisk sedan i fastback-design. En rigtig flot bil, der på fornem vis rammer balancen mellem det modne og det drengerøvsagtige. Den indbyder til sjov, men er samtidig fornuftigt designet, med god komfort og fin bagageplads.

Se også:  Ionity opfører 5000 lynladepunkter frem mod 2025

Det er en bil, som i sin form og sine funktioner kan dække en bred mængde brugsbehov, dog er den ikke ideel til børnefamilien, der skal have barnevognen med. Den samlede bagageplads er dog en anelse større end Tesla Model 3, og bilen er endda i stand til at trække 1500 kilo.

Stor køreglæde

I sin konstruktion og finish er den et niveau over Teslas bil, og det er den for så vidt også i køreegenskaber. Den ligger klippestabilt på vejen, og der er rigtig god respons i rat og pedaler. Den har også en brugervenlig autopilot, som gør den fuldt selvkørende på motorvejen. Dog har den ikke automatisk vognbaneskift og andre avancerede funktioner som Tesla.

Se også:  Nyt stort projekt: Op mod 60 procent kan flyttes fra biler til el-løbehjul

En gigantisk Google-mobil på fire hjul

Systemet, der styrer musik, navigation, aircondition og meget andet, er baseret på Google. Du logger simpelthen ind på den store 11,5” midterskærm med din Google-konto, og så har du adgang til alle dine favoritsteder i Google Maps, din musik på dine foretrukne tjenester, dine kontakter og meget andet.

Du kan stemmestyre det hele med Google Assistant (som var på engelsk i vores testbil, men kommer på dansk). Det fungerer glimrende og er utrolig nemt. Dog kunne man forestille sig, at nogen måske vil have problemer med, at datahungrende Google nu også har adgang til bilen.

Smarte muligheder som mobilstyring er der heller ikke. I det hele taget er telefonen slet ikke integreret på samme måde. Endnu. Der vil snart blive mulighed for at åbne Polestar med mobilen, og vi kan forvente yderligere features i fremtiden.

TAGS
elbil
elektriske transportmidler
polestar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S