Home » Mobiltelefon » Nu kommer Google med sin egen mobilprocessor
Nu kommer Google med sin egen mobilprocessor

Nu kommer Google med sin egen mobilprocessor

Share

De næste Pixel-mobiler vil gøre brug af Googles helt egen specialudviklede chip, som skal åbne op for et nyt niveau af kunstig intelligens

Der er røre i chip-branchen for tiden. Apple er gået “all in” på deres egen M1-processor, AMD er farlige igen med Ryzen-serien og tidligere underdogs som MediaTek begynder at snige sig ind i de bedre Android-mobiler.

Nu er Google heller ikke længere tilfreds med bare at køre den gængse stangvare fra Qualcomm. De næste Pixel-mobiler fra Google får en egenudviklet SoC (System on a Chip).

Høj intelligens

Chippen hedder Tensor og på Googles blog skriver CEO, Sundar Pichai, at de har arbejdet på den i fire år. Målet har ikke bare være at klemme flest mulig regnekræfter ind i chippen, men især også at gøre den intelligent, så den kan håndtere AI og ML-opgaver hurtigere og bedre. Det skal åbne op for nye oplevelser indenfor foto, stemmegenkendelse og andre områder.

Se også:  Google bliver bedre til at forstå dine søgninger

De nye Google-mobiler, Pixel 6 og Pixel 6 Pro kommer til efteråret. Desværre er det langt fra sikkert at vi får dem at se i Danmark. Tidligere har Google i hvert fald ikke officielt lanceret deres Pixel-mobiler på det danske marked. Men vi kan håbe tiden er kommet nu, for udover den nye processor ser Pixel 6 og Pixel 6 Pro ud til at byde på en række spændende nye features, ikke mindst på kameradelen, hvor man introducerer et helt nyt system med større linser og sensorer.

Det nye kamerasystem i Pixel 6-mobilerne er så stort, at man har måtte udtænke et helt nyt bagside-design for at få plads.

Det nye kamerasystem i Pixel 6-mobilerne er så stort, at man har måtte udtænke et helt nyt bagside-design for at få plads.

Desuden er det Pixel-mobilerne der først får adgang til Googles nyeste software – denne gang Android 12 – som byder på en række nye features.

Smartphones [STORTEST]: Stærke mobiler til fornuftige priser


TAGS
Google
Mobilprocessor
pixel
SoC

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S