Home » Hovedtelefoner og højttalere » Sonos: “Højttaleren må ikke være en begrænsning”
Sonos: “Højttaleren må ikke være en begrænsning”

Sonos: “Højttaleren må ikke være en begrænsning”

Share

Det må ikke være højttalerteknologien, der sætter begrænsninger for brugerens lydoplevelse. Derfor har Sonos åbnet op for endnu flere lydformater, fortæller Greg McAllister, Senior Sound Experience Manager hos Sonos

Sidste år vakte det stor ballade, da Sonos opfordrede deres brugere til at kassere gamle, og i princippet velfungerende, højttalere. Løsningen var næppe den rette og blev da også korrigeret, men intentionen var for så vidt ikke dårlig.

Det handlede grundlæggende om at tilbyde brugerne den optimale oplevelse. En oplevelsen der ikke er begrænset af forældet teknologi.

Den bedste lyd i alle situationer

Med det nye S2-system og den stærkere hardware, indbygget i nyere Sonos-produkter (i virkeligheden alle undtagen de allerældste), er det muligt at understøtte mange af de nye lydformater, som er dukket frem de senere år. Det gælder ikke kun højere lydkvalitet via hi-res musikstreaming, men også avancerede surround-formater, som eksempelvis Dolby Atmos, der er understøttet i de nyeste soundbars, Sonos Arc og Beam (Gen 2).

“Brugerne ikke skal være begrænsede af højttalerens teknologi. Man skal være tryg ved, at man får den fulde oplevelse uanset hvad”, siger Greg McAllister, Senior Sound Experience Manager hos Sonos, da vi får en snak med ham over Zoom.

Se også:  Sonos lancerer prisvenlig soundbar med Dolby Atmos

“Det handler om at opretholde et tidssvarende system, som er i stand til at understøtte de formater, der er relevante for brugeren. Hvis man ønsker at se en film med Atmos eller DTS, skal det være muligt, og hvis brugeren ønsker at anvende en streaming-tjeneste med hi-res-lyd skal det ikke være højttaleren der forhindrer det. Vi har åbnet for hi-res-musik på Quboz og Amazon Music HD, og der vil løbende komme nye tilføjelser”, forklarer Greg McAllister.

Da vi spørger om understøttelse af hi-res også vil gælde Tidal, som er blandt de førende musiktjenester på netop hi-res-lyd og andre avancerede lydformater, svarer han, at Sonos ikke kan afsløre noget konkret endnu.

Autentisk lydoplevelse

For at afspejle den oplevelse, der har været intentionen i lydstudiet, så tæt som muligt, arbejder Sonos sammen med førende lydproducere. De anvender Sonos-højttalere til reference, når musikken eller filmlyden skabes.

“Sonos er blandt de mest udbredte højttaler-systemer i verden. Derfor giver det god mening at anvende højttalerne i lydproduktion. Med Sonos-højttalere i studiet kan produceren høre lyden, som millioner af mennesker hører den i deres hjem. Emily Lazar og Manny Marroquin, førende amerikanske mix og mastering engineers, har eksempelvis Sonos stående som reference i deres studier, så de altid kan tjekke, hvordan mixet lyder på eksempelvis en Sonos One eller Beam.

Se også:  Få en verdensklasse EQ helt gratis

Om Greg McAllister

Greg McAllister er Senior Sound Experience Manager i produktafdelingen hos Sonos. Her arbejder han tæt sammen med Sonos sound board, i arbejdet med at tune nye produkter samt designe lydinstallationer for brands og events.

Tidligere har Greg været lydtekniker hos Abbey Road Studios, hvor han har været med til at skabe lyden for et væld af bands, solokunstnere og orkestrer. Som musiker har han desuden medvirket på film som ‘Rocketman,’ ‘Kingsman: The Golden Circle,’ ‘Jupiter Ascending,’ ‘Thor: The Dark World,’ ‘Guardians of the Galaxy’ og ‘Maleficent.

Greg er uddannet som Music and Sound Recording (Tonmeister) ved the University of Surrey, UK, hvor man modtag æresbevis og specialiserede sig i psyko-akustik og spatial audio.

Sonos Beam (Gen 2) [TEST]: Stor surround til stærk pris


TAGS
multirum
musikproduktion
Sonos

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S