Home » Mobiltelefon » Smartphones [STORTEST]: Her er den absolut bedste mobil lige nu
Smartphones [STORTEST]: Her er den absolut bedste mobil lige nu

Smartphones [STORTEST]: Her er den absolut bedste mobil lige nu

Share

En smartphone er blevet helt uundværlig for de fleste danskere. Her tester vi syv af markedets stærkeste mobiler, som bortset fra ret store skærm, viser sig at være vidt forskellige

Det er de tidstypiske dyder, der præger mobiltelefonerne i testen her. Et af disse træk i tiden er, at kameraerne leverer overordentlig høj kvalitet. Generelt er de blevet hurtigere og bedre til at stille skarpt (de rigtige steder, så forgrund og ikke baggrund bliver skarp), samtidig med at de også er blevet hurtigere at betjene.

Vi ser desværre stadig en unødvendig lyst til at give kameraerne ekstrem høj opløsning – i hvert fald hos nogle producenter. Det er da imponerende, at det kan lade sig gøre at proppe 40-48 megapixel ind i en smartphones lille billedprocessor. Men det giver ikke mening i forhold til de billedopgaver, en smartphone skal udføre, og det objektiv, der er indbygget, og som jo skal kunne følge med opløsningen. Det hænger ikke helt sammen. Så lad dig ikke imponere af ekstreme pixeltal.

Se også:  Samsung Galaxy Z Flip3 [TEST]: Fremragende foldemobil til fornuftig pris

Med de høje opløsninger, de store skærme og de øvrige imponerende specifikationer kan vi også konstatere, at processorerne er blevet kvikkere. Ventetiderne er blevet kortere – især til billedbehandling og andre opgaver, der er meget processorkrævende.

Det er klart, at smartphones, der på den måde sprænger rammerne for, hvilke specifikationer vi for blot få år siden kunne forvente os, ikke er helt billige. Alligevel afslører testen nogle spændende produkter, som giver rigtig god valuta for pengene.

Større skærme

Kan du huske da en smart-phone med en 5”-skærm føltes vanvittig stor?

Mange danskere er i dag tilfredse med netop den størrelse. Men i takt med at vi bruger vores smartphone til ekstremt mange opgaver – spil og underholdning, styring af hjemmets apparater, kalender, køb på nettet – stiger behovet for en større skærm.

Mobilerne i testen viser et klart billede: Skærmene bliver stadig større, men i lige så høj grad er der fokus på kvaliteten af skærmene.

Generelt er der en tendens mod skærme, som kvalitetsmæssigt næsten kan få dyre OLED-tv’er til at blegne. Der er tale om skærme med en typisk størrelse på 6,5”, men samtidig har de en opløsning, der er højere, end du finder på en pc-skærm eller endda en god bærbar computer. Kort sagt får du en enorm detaljering og skarphed.

Se også:  Fuld opladning på 17 minutter: Den nye Xiaomi 11T Pro har ekstremt batteri

Mange af testdeltagerne benytter OLED-teknologi, som foruden skarpheden sikrer en varm glød og dybde i billedet. Det er noget, du har brug for, når du vil se film, spille eller opleve anden underholdning på farten.

Samtidig har OLED-skærmene et lavere strømforbrug end andre skærmtyper, hvilket løfter den kritiske batteritid. Den forbedres yderligere af, at de større smartphones også har mere plads til batteriet. Resultatet er, at batteritiden generelt har fået et boost.

Læs testene på de næste sider …

1 2 3 4 5 6 7 8Næste

TAGS
Apple
Huawei
Motorola
Nokia
OnePlus
Samsung
smartphone
Sony
Stortest

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S