Home » Tilbehør » Sennheiser Evolution Wireless Digital [TEST]: Klip kablet uden bekymring
Sennheiser Evolution Wireless Digital [TEST]: Klip kablet uden bekymring

Sennheiser Evolution Wireless Digital [TEST]: Klip kablet uden bekymring

Share

Det behøver ikke være kompliceret at spille koncert uden kabler. Det nye EW-D-system fra Sennheiser har en hjælpe-app, som gør det nemt at være trådløs på scenen

At droppe kablerne burde gøre tingene mere simple, men når det gælder trådløs tilkobling af mikrofoner og instrumenter kan springet alligevel virke lidt uoverskueligt. Der er noget angstprovokerende ved give slip på de trofaste kabler og overlade forbindelsen til et trådløst signal, især hvis man “blot” er musiker, uden større forstand på lydteknik.

Med det nye Evolution Wireless Digital-system tager Sennheiser brugeren i hånden og gør processen overkommelig.

Forskellige pakker

Der et tale om et RF-baseret system, ligesom Sennheisers dyrere løsninger i 6000- og 9000-serierne. Uanset hvilken pakke du køber vil der følge en modtagerboks med. Det er den der fanger signalet fra din lydkilde (guitar, bas, keyboard, mikrofon osv.) og sender det videre over i mixeren ad analog vej (der er jack- og XLR-udgang bagpå).

Afhængig af hvilken pakke du køber vil der være trådløs sender og enten et jackkabel til instrumenter eller en mikrofon af den ene eller den anden slags, afhængig af om du skal lave teateroptrædener, foredrag, synge eller andet (derudover findes andre pakker med diverse kombinationer af elementerne). Vi testede en instrumentpakke (EW-D CI1 SET) og en sangpakke (EW-D 835-S SET).

Se også:  Sennheiser HD 650 [TEST]: Klassikeren er det sikre valg

Appen hjælper dig

Opsætningen er som udgangspunkt ret ligetil. Vi startede med at pakke instrumentpakken ud, sætte en guitar i senderen og så var der hul igennem, så snart vi tændte modtageren.

Udfordringen kom da vi ville sætte en mikrofon op også. Vi kunne godt skabe forbindelse, men ikke få lyd igennem. Som ret uerfaren ud i denne type trådløse systemer kunne undertegnede ikke regne ud, hvor den var gal

Men det er netop hér, at EW-D-systemet er smart. Sennheiser har skabt en app til det. Med den kan mobilen kobles på modtageren via Bluetooth, og så er det muligt at få hjælp til opsætningen.

Se også:  Sennheiser CX 400BT True Wireless [TEST]: De bedste i billigere udgave

Smart Assist appen tager dig i hånden og fører dig igennem opsætningen af hver enkelt enhed. Har du flere modtager og sendere, så finder den ud af at dele frekvenserne ud til hver enkelt, så de ikke interferer med hinanden. Og det var nok det, der var gået galt tidligere. Guitar-senderen har formentlig sendt på samme frekvens som mikrofonen og forstyrret signalet. Ved hjælp af appen blev problemet således løst, og der var hul igennem til både guitar og mikrofon.

Småknaster i oplevelsen

I appen får man et nemt overblik systemet. Der er også en række videoguides og mulighed for at få et foretage opdateringer m.m. Man mærker dog, at den befinder sig på et tidligt stadie, for oplevelsen var ikke helt uden knaster. Afspilningen af videoer blev blokeret af et link til Googles cookie-politik, mens undersiden for manualen viste en fejlmeddelelse for dødt link. Vi måtte desuden starte opsætningen forfra på en af modtagerenhederne, fordi en opdatering gik galt.

TAGS
mikrofon
musikproduktion
sennheiser

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S