Home » Tilbehør » Sennheiser XS Wireless Digital [TEST]: Fyr den af på elguitar uden ledning
Sennheiser XS Wireless Digital [TEST]: Fyr den af på elguitar uden ledning

Sennheiser XS Wireless Digital [TEST]: Fyr den af på elguitar uden ledning

Share

Trådløs forbindelse er ikke kun smart, når du lytter til musik. Det kan også være rigtig smart, når du spiller eller optager musik. Med XS Wireless Digital har Sennheiser skabt et nyt system til trådløs tilslutning af diverse lydkilder. Det gælder især musikinstrumenter, men systemet rækker også bredere end det. Vi testede tre produkter i serien

Instrument Base Set er et basalt sæt med trådløs sender og modtager. Det er som udgangspunkt tænkt til guitar og forstærker, men fungerer fint til alle mono-instrumenter med almindeligt jackstik. Der medfølger et lille forlængerkabel og en holder, der kan klemmes på en guitarrem, hvis du ikke ønsker senderen stikkende direkte ud af guitaren.

Lidt mere avanceret er Pedalboard Set. Her er modtageren en guitarpedal. Sættet er således tænkt til integration med et pedalboard. Det vil dog også være en fin indgang til mixere og mere prof indspilningsudstyr, da der foruden jackudgang også er udgang i XLR-format. Der er desuden en USB C-udgang, så senderen kan også lades her.

Se også:  Sennheiser Memory Mic [TEST]: Få lækker lyd på dine mobilvideoer

Der er så til gengæld ikke mulighed for at køre den via batteri. Den skal have fast strømtilførsel fra den medfølgende adapter. Pedalen fungerer også som guitartuner, en rigtig nyttig ting at have i pedalbrættet, men har du ikke lige brug for denne feature eller for en XLR-udgang, kan du ligeså godt bare bruge Instrument Base Set til samme formål.

Alsidigt system

Vi testede også Portable Lavalier Set som er skabt til videoproduktion. Senderen og modtageren ligner dem fra instrumentsættet, men der sættes minijack i, som går ud til mikrofon-indgangen på dit kamera og til en lille lavalier-mikrofon, der kan klipses på tøj med de medfølgende klemmer. Det er således muligt at optage video med flot og klar tale uden en lang ledning koblet mellem den talende og kameraet.

Ligesom med de to andre løsninger er rækkevidden op til 75 m og forbindelsen klippestabil. Vi oplevede ingen udfald undervejs i vores test. Sammenkoblingen mellem sendere og modtagere sker så nemt som ingenting. Du skal faktisk bare tænde dem, så finder de hinanden. Lysdioder viser tilkoblingsstatus og batteriniveau. De holder cirka 5 timer på en opladning, så man kan spille en lang koncert, uden at bekymre sig om at forbindelsen ryger. Men man skal selvfølgelig huske, at den skal oplades inden brug. Man kan købe ekstra sendere og modtagere separat, hvis man vil være sikker på at have en reserve.

Se også:  Sennheiser PX550 II [TEST]: Endnu bedre lyd på rejsen

Har man flere vil de også kunne kombineres på kryds og tværs, så én modtager eksempelvis får lyd fra flere sendere. Det bliver dog hurtigt dyrt. Et sæt koster ti-tyve gange så meget som et godt instrumentkabel, men det kan give en uvurderlig frihed, og med XSW-D-serien har Sennheiser gjort et beundringsværdigt arbejde med at skabe et så velfungerende og brugervenligt system, som det overhovedet er muligt at forestille sig.


Sennheiser XS Wireless Digital
5

Summary

Pris: 2245 kr. Instrument Base Set / 2995 kr. Pedalboard Set / 1495 kr. Portable Lavalier Set

TAGS
lydoptagelse
musik
sennheiser
trådløs

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S