Home » Tablet » Samsung Galaxy Tab S8 Ultra [TEST]: Enestående storskærmstablet
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra [TEST]: Enestående storskærmstablet

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra [TEST]: Enestående storskærmstablet

Share

Med Galaxy Tab S8 Ultra har Samsung skabt en unik tablet for dem, hvor kun det ultimative er godt nok. Den store skærm er en fryd, men prisen vil afskrække mange

Tablets er en del af hverdagen for rigtig mange mennesker. Når mobilen er for lille, og den bærbare er for klodset, udgør den en perfekt mellemting.

Samsung har gjort sit for at perfektionere produktkategorien med Galaxy Tab S-serien, som definerer toppen af tablet-markedet, i hvert fald når det gælder Android-baserede modeller.

Tung arv at følge

Galaxy S Tab S7-serien har været på markedet halvandet år, og topmodellen S7+ er stadig en fremragende tablet (læs vores test her). Derfor var vi spændte på at se, hvordan Samsung havde tænkt sig at toppe den med den nye konge i tablet-sortimentet, Galaxy Tab S8 Ultra.

At toppe den har dog ikke nødvendigvis været målet. Ganske kløgtigt er Samsung ikke gået efter at skabe en direkte arvtager til S7+. Producenten har valgt at gå nye veje.

Gigantisk skærm

Galaxy Tab S8 Ultra er en tablet som ingen anden. Det er den først og fremmest i kraft af en kæmpe skærm. Ikke mindre end 14,6″ måler den. Vi er altså oppe i, hvad der svarer til en halvstor laptop.

Se også:  Samsung og Western Digital indgår stort samarbejde om fremtidens lagringsteknologi

Tab S8 Ultra er dog hverken tung eller kluntet, for det er stort ikke andet end skærm, der fylder overfladen. Skærmen går næsten ud til kanterne, og det er lykkedes at gøre den matsorte aluminiumstablet rekordtynd. Kun 5,5 mm måler S8 Ultra i tykkelsen, mens den vejer beskedne 728 gram.

Det ér dog en halvstor enhed, ene alene fordi 14,6″ ganske enkelt er ret stort. Det kan man ikke ændre på. Tab S8 Ultra kan dog fint klemmes ned i en taske; det er bare ikke en tablet, man orker at sidde med i hænderne særlig længe ad gangen. Et Book Cover Keyboard er derfor essentielt som tilbehør, men det kommer vi tilbage til.

Fantastisk skærmbillede

Der er anvendt en Super Amoled-skærm, som giver et exceptionelt farvestærkt og kontrastrigt billede. Sortniveauet er mildest talt imponerede. Lysstyrken er også rigtig glimrende. Du kan tyde skærmen i stort set al slags lys. Dog kommer man ikke uden om lidt genskin, hvis lyset er lige på. Opløsningen er 1848 x 2960 pixel, hvilket giver en tæthed på 240 pixel pr. tomme – ganske glimrende for en skærm af denne størrelse. Anvender du mobilapps kan du dog komme ud for at billedet bliver ret kornet, da indholdet ikke er skabt til en skærm af denne størrelse.

Se også:  Her er Galaxy S22 Ultra: Samsung giver dig alt guldet i én mobil

Med 120 Hz opdateringshastighed glider alt indhold over skærmen med flot smidighed, også spil, som gør sig rigtig godt på Tab S8 Ultra.

Hastigheden er dog ikke adaptiv som på Samsungs nyeste mobiler, men du kan manuelt sætte den ned til 60 Hz for at få lidt længere batterilevetid. Strøm er imidlertid ikke en mangelvare i Tab S8 Ultra, så du kan fint give den fuld skrue med 120 Hz som standard uden større bekymringer.

Tåler ikke alt

Skærmen er konstrueret i det hårdføre Gorilla Glass 5, så den tåler lidt knubs. Det er en tiltrængt opgradering sammenlignet med den lidt skrøbelige Tab S7+, som har Gorilla Glass 3. Men det er ikke det stærkeste Gorilla Glass, der findes – ikke så stærkt som det Gorilla Glass Victus+, Samsung bruger på Galaxy S22-mobilerne. En tablet bliver næppe udsat for så mange falduheld som en smartphone, men skærmen er ikke desto mindre den mest sårbare del, så den større tryghed der er i et stærkere glas havde været rar, især med en pris som den S8 Ultra kommer med. Vi tør ikke tænke på hvad en skærmudskiftning koster.

1 2 3 4Næste

TAGS
galaxy tab s
Samsung
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S