Home » Mobiltelefon » Samsung Galaxy A42 5G [TEST]: Helstøbt 5G-mobil til fornuftig pris
Samsung Galaxy A42 5G [TEST]: Helstøbt 5G-mobil til fornuftig pris

Samsung Galaxy A42 5G [TEST]: Helstøbt 5G-mobil til fornuftig pris

Share

Samsung gør springet til 5G økonomisk overkommeligt med den prisvenlige Galaxy A42 5G, der heldigvis også holder et fornuftigt niveau på de vigtigste kvalitetsparametre

Det er værd at overveje om ikke 5G skal være en del af pakken, hvis du står overfor at købe ny mobil. Man behøver heldigvis ikke længere betale en bondegård for en mobil, der kan tilbyde adgang til det hurtige netværk. På det seneste har vi set billigere mobiler fra flere af de store producenter, der tilbyder 5G. Her iblandt Motorola og OnePlus.

Samsung slutter sig nu også til dette segment med den nye Galaxy A42 5G. Som de øvrige mobiler i Galaxy A-serien, er der tale om en budget-mobil, der ikke har de vilde specs som Galaxy S-serien, men er skabt for give mest mulig “bang for the buck”.

Praktisk design

Mobilen er skabt i et beskedent plastikdesign, der måske ikke er prangende, men til gengæld ganske praktisk. Den er dejlig let og ligger rigtig godt i hånden.

Se også:  Nyt sommerhit afslører om du har dårlig hørelse - lyt her ...

Det endda på trods af at man har forsynet den med en stor 6,6″ skærm. En ganske udmærket Super Amoled-skærm med fine farver og god kontrast, dog med en opløsning, der er lige det mindste til så stort et billede. Men mobilen får faktisk rigtig meget ud af de 720 x 1600 pixels, der er til rådighed. Den lave opløsning er ikke noget man tænker synderligt over. Og så har den den fordel, at skærmen sluger mindre strøm.

Modsat konkurrenterne fra OnePlus og Motorola, som kører 90 Hz skærmhastighed, har Samsungs skærm en standardhastighed på 60 Hz, hvilket faktisk virker som et ganske fornuftig træk. Højere skærmhastigheder er lidt “overkill” på mobiler, der alligevel ikke har kræfterne til at køre gaming i højt gear.

Begrænset power men godt batteri

For netop kræfterne ér i den beskedne ende. Man har anvendt en Snapdragon 750 5G, som giver de processorkræfter der skal til for at klare almindelige dagligs mobilopgaver uden problemer, men heller ikke meget mere. Dog har den lige lidt mere grafisk power end den Snapdragon 690, som OnePlus har smidt i konkurrenten Nord N10 5G, og det betyder at du får lidt mere overskud til spil og medie-opgaver. Vores benchmark i Geekbench 5 nedenfor:

Se også:  Danskerne vil have større tv-skærme

Med 4 GB ram skal man dog holde sig til mindre projekter og passe på med at have for meget kørende på én gang. 128 GB indbygget lagerplads og mulighed for udvidelse med microSD-kort er dog rigtig fornuftigt i dette prisleje.

Den sande trumf er imidlertid batteriet, som med hele 5.000 mAh er større end i selv Samsungs flagskib Galaxy Note20, og sikrer strøm til minimum et par dage. Opladning sker ved 15W, så det er altså ikke med fuld turbo, og ikke i nærheden af OnePlus’ Warp Charge 30T opladning. Du må vente et par timer på en fuld opladning.

TAGS
5G
Galaxy
Samsung
smartphones

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S