Home » Mobiltelefon » OnePlus Nord N10 5G [TEST]: Billig 5G-mobil leverer varen
OnePlus Nord N10 5G [TEST]: Billig 5G-mobil leverer varen

OnePlus Nord N10 5G [TEST]: Billig 5G-mobil leverer varen

Share

Den nye budget-mobil fra OnePlus er først og fremmest en billig genvej til 5G, men den har heldigvis også andet at byde på

Der er nu åbnet for det lynhurtige mobilnet, og det er værd at tænke ind, når man køber mobil, om ikke den skal kunne koble sig på 5G. Hastighederne er endnu ikke så hurtige, som potentialet er til, men snart kan du komme til at føle dig lysår bagud, hvis du går rundt med gammel smartphone, der kun kan komme på 4G.

Det er ikke længere kun topmobilerne, der tilbyder adgang til det hurtige netværk. Lige nu myldrer det frem med billigere mobiler med 5G. OnePlus N10 tager føringen som det billigste lige nu, om kun med et mulehårs forspring til konkurrenter som Motorola G G5 Plus og Samsung Galaxy A41.

Men selvom den er billig har producenten faktisk formået at holde fast i mange af de kvaliteter vi kender fra de øvrige OnePlus-mobiler.

Det inkluderer blandt andet et stort 4.300 mAh batteri, der snildt kan holde et par dage på en opladning, samt den hurtige Warp Charge 30T, som giver fuld strøm til mobilen på under en time.

Du får også en hurtig 90 Hz skærm, men det er ikke en Amoled, som OnePlus ellers plejer at bruge. Det er en IPS-baseret LCD-skærm, som leverer et udmærket, men væsentligt mere blegt billede, end vi er vant til fra producenten.

Se også:  5G kommer nu – vi tjekker realiteterne

De indbyggede stereohøjttalere gør et fint job og er med at sikre at filmoplevelser bliver helt udmærkede på mobilen.

Ligger godt i hånden

Skærmen er pænt stor med sine 6,49″ men fordi den er skabt i det høje 20:9-format, føles N10 faktisk ikke voldsomt stor i hånden.

Mobilen er desuden relativt let, og de behageligt afrundede kanter gør den rar at holde på. Bagsiden er skabt i plast, og er meget modtagelig for fedtfingre, mens det er det noget bedagede Gorilla Glass 3, der dækker skærmen. Det vil derfor næppe være den mest holdbare mobil, og den har da heller ikke nogen IP-certificering (det er dog ikke noget man kan forvente i dette prisleje).

Der er fingeraftryksklæser på bagsiden, ikke i skærmen, hvor OnePlus-mobilerne ellers plejer at have den. Her har man tydeligvis sparet lidt, og det er okay. Der er nemlig også mulighed for ansigtsgenkendelse, hvilket vi selv bruger 90 procent af tiden. Der kan dog være situationer, hvor fingeraftrykslæseren har sine praktisk fordele, her i disse mundbindstider.

Se også:  Huawei klar med ny topmobil - Mate 40 Pro er et lynopladende kameramonster
En sløv bandit

Vi er vant til at OnePlus-mobilerne leverer det ypperste på ydelse, men her skal vi altså ikke sætte forventningerne for højt. Med Nord-serien har man valgt at drosle ned på ydelse, for at kunne levere billigere mobiler, og for mange brugere vil det være en fin prioritering, da langt fra alle har brug for de kræfter, den bedste Snapdragon-processor kan levere. Med N10 er man dog virkelig gået ned på lavt gear. Der er anvendt en af  Snapdragon fra nederste del af sortimentet. Ydelsen er ikke imponerende. Især ikke den grafiske. Det er absolut ikke en mobil til gaming eller tungere medieopgaver.

Ved almindelig dagligdags brug er det dog næppe noget du vil mærke det helt store til. Kamerasoftware og navigation er knap så responsiv som i de dyrere mobiler, men ikke så slemt at det bliver generende. 6 GB ram er heller ikke overvældende, men der er 128GB lagerplads og mulighed for at udvide med hukommelseskort, og det er faktisk ganske fint for prislejet.

TAGS
OnePlus
oneplus nord
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S