Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Redmi Note 9: En snert af luksus

Her får du ikke bare det basale. Den lidt dyrere Redmi-mobil har raffinementer<span class="Apple-converted-space"> </span>.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Endnu en Redmi, men her går vi et par hundrede kroner op i pris - og det ses på både kvalitet og features.

I sin størrelse og form er Note 9 identisk med Redmi 9, men i stedet for et ”notch” i toppen er selfiekameraet her er et lille optikhul ude i siden af skærmen. Det giver lidt mere ledig skærmplads. 
Det er da blandt andet også skærmen, du betaler lidt ekstra for. Den har FHD+-opløsning og en lysstyrke, der er højere end de andre i testen. Desuden er den TÛV Rheinland-certficeret, så du får mindre af det skadelige blå lys. Den har hårdført Gorilla Glass 5 med vandafvisende nanobelægning. Det er kort sagt testens bedste skærm.

Glinsende plastik

Bagsiden ligner glas, men er faktisk ren plast. Det er meningen, at den glinsende overflade skal se eksklusiv ud, men det ender med det modsatte, da den er særdeles modtagelig over for fedtfingre og ridser. Vi foretrækker den lidt mere ærlige og uprætentiøse plastbagside, man finder på flere af testens øvrige mobiler.

Find priser på Redmi Note 9 Mobiltelefoner her.
Der er USB-C- og jackstikindgang i bunden og fingeraftrykslæser bagpå. Ansigtsgenkendelse understøttes også, men som Redmi 9 har den NFC- og IR-sender, så den kan bruges som fjernbetjening.

Oplad andre enheder

Redmi Note 9 går et lille nøk op på processor, men det er marginalt, hvad det gør for ydelsen. I forhold til Redmi 9 scorer den en smule højere på grafisk ydelse, men en anelse lavere på cpu-ydelse.  

Den har 4 GB ram og ikke mindre end 128 GB lager. Det er ret imponerende for en mobil i denne prisklasse. Det er kun Huawei-mobilen, der tilbyder samme kapacitet.

Ligesom Redmi 9 har Note 9 et massivt batteri på over 5000 mAh, som sikrer strøm til flere dage og igen understøtter op til 18 W opladning. Her følger dog en oplader med, som kan trække det. Faktisk er den i stand til at levere op til 22,5 W. 

Mobilen tilbyder desuden – som den eneste i testen, og faktisk den eneste mobil, vi nogensinde har prøvet – omvendt 9 W, kablet opladning af andre enheder. I praksis udgør mobilen således en stor powerbank.  

Skarpe skud

Der er fire kameraer på bagsiden. Konfigurationen er grundlæggende den samme som på Redmi 9. Dykker man ned i teknikken, er der dog betydelige forskelle. 

Hovedkameraet har stor f/1.8-blænde og høj 48 MP-opløsning, Det gør, at kameraet kan få skarpere og mere lysstærke billeder i kassen. Kameraet kan enten udnytte den fulde opløsning til enormt finkornede billeder, eller det kan kombinere fire billedpunkter til én stor pixel, så du får ekstra lysstærke billeder på 12 MP, når omgivelserne er mørke. 

Frontkameraet går ligeledes et nøk op i opløsning, og leverer ganske fornuftige selfies, når lysforholdene er medgørlige.

Redmi Note 9 ender som vores vinder, da den ikke bare leverer det basale for at klare dagligdagens digitale opgaver, men byder ind med lidt ekstra.

Evnen til at fungere som powerbank er slet ikke tosset; IR og NFC er gode plusser, og så giver kameraet nogle ret fine mulighederne, som gør, at man kan slippe kreativiteten løs. 

Med en hårdfør og lysstærk skærm, hurtig opladning og 128 GB lager nærmer den sig mange af markedets dyrere mobiler. 

Selvom det er den dyreste deltager i testen, er det således værd at spendere de ekstra småpenge på Redmi Note 9.