Home » Mobiltelefon » OnePlus Nord [TEST]: Alt du har brug for til forrygende pris
OnePlus Nord [TEST]: Alt du har brug for til forrygende pris

OnePlus Nord [TEST]: Alt du har brug for til forrygende pris

Share

OnePlus Nord koster under halvdelen af de nyeste topmobiler, men det er svært at se hvad du ikke får. Faktisk så svært at mange brugere nok aldrig vil opdage det

Vi har efterhånden vænnet os til at en ny topmobil koster omkring otte tusind kroner eller måske endnu mere. Det gælder ikke mindst den seneste fra OnePlus. Men er det virkelig nødvendigt at betale så meget for en smartphone, der leverer en førsteklasses oplevelse?

Med den nye Nord forsøger OnePlus at vende tilbage til det, der fra starten været producentens helt store styrke. At skabe smartphones, der giver dig stort set det hele, men til betydeligt billigere pris end konkurrenterne. Og det lykkes de faktisk rystende godt med.

Ligger godt i hånden

Man kan sådan set godt se på Nord, at det ikke er en af markedets dyreste mobiler. Den er anelse tykkere, skærmen buer ikke på samme måde i kanten, som det efterhånden er obligatorisk for topmobilerne, og den har en lidt bredere ramme. Men dette er ikke nødvendigvis til dens ulempe. Faktisk er det en befrielse med en flad skærm, som er ikke er så modtagelig for fejltryk som de buede. Og den er både relativt let og ligger i godt i hånden.

Se også:  CES: Første billeder – sådan ser OnePlus 10 Pro ud

Som andre OnePlus-mobiler er knaplayoutet lidt anderledes end de fleste andre mobiler. Det skiller sig ud i form af en dedikeret knap med tre niveauer for lyd og vibration – Ring, Vibrer og Lydløs – en fin feature, som man hurtigt lærer at sætte pris på, men den betyder at volumenknappen så er landet i venstre side, hvilket vi ikke er så store tilhængere af.

Knapperne er af metal, siderne er skabt i hård plast, mens både skærmen og den friske tyrkise bagside (vi testede den i farven Blue Marble) består af Gorilla Glass 5. Det er ikke den allernyeste slags, men det hårdføre glas sørger ikke desto mindre for at beskytte mobilen mod de værste stød samt overfladiske ridser.

Nord har imidlertid ikke nogen IP-certificering. Der er således ingen garanti for, at den kan holde til en dukkert i poolen eller til en arbejdsdag på en støvet byggeplads. Det er ikke sikkert, at det overhovedet er noget du får brug for, men sikkerheden kan dog være rar at have.

Se også:  Nokia lancerer prisbasker med 5G

Nord byder både på en hurtig og velfungerende fingeraftrykslæser indbygget i skærmen samt på effektiv ansigtsgenkendelse, så det er nemt at logge på mobilen.

Flot skærm

Skærmen måler knap 6,5″ og er af imponerende kvalitet for en mobil i denne prisklasse. Den matcher faktisk hvad man får på flere af konkurrenternes topmobiler. Der er tale om en flot, farvestærk og kontrastrig FluidAmoled-skærm med god pixeltæthed (408 ppi).

OnePlus var blandt de første til at introducere hurtige 90 Hz-skærme i almindelige smartphones og sådan én får man også i Nord. Det giver en mere flydendelse fornemmelse, ikke kun når du spiller, men også når du bladrer gennem dit Instagram-feed eller blot navigerer i mobilens menuer. Det er en af de ting, men ikke ved man har savnet før man har den. Og så er den svær at leve uden.

De stærkeste topmobiler, her iblandt OnePlus 8 Pro, har hurtigere 120 Hz-skærme. Forskellen i oplevelsen er dog marginal.

1 2 3 4Næste

TAGS
OnePlus
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S