OnePlus’ seneste mellemklasse-flagskib Nord 2 begejstrede da vi testede den i sommers. Kombinationen af god skærm, hurtig opladning, fint kamera og en overraskende stærk MediaTek-processor gør den til et fremragende køb.
I sit grunddesign og sine tekniske egenskaber er Pac-Man Edition mage til den almindelige OnePlus Nord 2, så læs vores anmeldelse af Nord 2, hvis du vil mere om ydelse, kamera m.m.:
OnePlus Nord 2 5G [TEST]: Overraskende god, men ingen “flagskibsdræber”
Pac-Man-mobilen er en speciel edition model, som kommer i begrænset oplag. Vi har tidligere set lignende tiltag fra OnePlus med en Star Wars mobil, en Marvel-mobil m.m.
Den lille osteædende labyrintrytter er centrum for mobil, såvel i ydre som i indre.
Pac-Man Edition kommer i en særlig æske, beklædt med lysreflekterende labyrintmønster og originalt Pac-Man-logo. Temaet går igen på mobilen, som på bagsiden har en lille Pac-Man-figur, på vej til at æde sig ind på en række små prikker. Baggrunden er selvlysende, så giver du den nok lys og derefter ser den i mørke, dukker en lysende labyrint op. Lidt fjollet, men også ganske sjovt, og det er for så ganske sigende for hele oplevelsen med OnePlus Nord 2 Pac-Man Edition. Der er også et særligt cover med i æsken, som giver den yderligere gas med labyrinter, spøgelser og retrolækkert Pac-Man-logo.
Med til mobilen følger en særlig holder. Et lille byggesæt bestående af legetøjsklodser (nej, det er ikke de danske, men de ligner), som skal bikses sammen til en slags evighedstrappe med inspiration fra den ikoniske Penrose-trappe. Forbindelsen mellem Pac-Man og dette byggesæt synes lidt fjern (forklaringen er noget med Pac-Mans evige jagt efter ost i labyrinterne).
Det samme kan for så vidt siges om konceptet generelt. Forbindelsen mellem det primitive Pac-Man-spil og OnePlus, som ellers normalt slår sig op på den nyeste og stærkeste teknologi, synes også lidt fjern (forklaringen er noget med at den ene har været med til at gøre computerspil tilgængelig for den brede masse, mens den anden har været med at gøre god mobilteknologi tilgængelig for masserne), men det betyder måske i virkeligheden ikke så meget. Accepter at der ikke nødvendigvis er den store mening med det, og at det først og fremmest handler om uhøjtidelig sjov og spas, så kan man fint sluge lidt “huller i osten” (undskyld).
Mobilens brugerflade har fået en gennemgribende 8-bit retrogaming makeover. Fra du tænder den, er er der blip-blop-lyde og kornede pixels på menuen. Fingeraftrykslæseren har fået sit eget Pac-Man-look, uret har Pac-Man-gul font, der er baggrunde med Pac-Man-tema og app-ikoner i 8-bit retro-design. Dog kun OnePlus’ egne app-ikoner, hvilket gør oplevelsen lidt halv. Der er tilmed et særligt Pac-Man-filter i kameraet, som tilfører dine billede old school 80’er vhs-charme med Pac-Man-figurer klistret på hist og her. Vi havde gerne set muligheden for at fjerne figurerne, for filtret er egentlig ganske fint, men figurerne gør, at det er svært at bruge det til andet end sjov og ballade.
Mobilen gemmer desuden på en række easter eggs, som du får hints til at åbne, når du bruger den. På den måde kan du løbende åbne for nye features som ringetoner, foto stickers m.m.