Home » Mobiltelefon » Nu kommer Huaweis helt eget mobilsystem til Danmark
Nu kommer Huaweis helt eget mobilsystem til Danmark

Nu kommer Huaweis helt eget mobilsystem til Danmark

Share

Huawei Mobile Services har appbutik, digital assistent, cloud services og alt hvad man ellers forbinder med et mobilstyresystem. Det lanceres i Danmark sammen med den helt nye Mate 30-serie

Da Huawei lancerede sin nye Mate 30 serie i sidste uge, var det som forventet uden Android ombord (eller i hvert fald med et meget amputeret Android) ombord.

Løsningen var i stedet Huaweis eget økosystem, Huawei Mobile Services (HMS). Det har været undervejs gennem længere tid. Man har kunne finde app-butikken på deres mobiler siden sidste år, men nu udvides den økosystemet enormt.

Udover AppGallery, er den en Huawei-browser, en Mobile Cloud samt Huawei Themes, Music, Video, Reader, en Huawei Assistant og andre apps. Mange af de samme type, som almindeligvis er indbygget i Android-systemet.

“HMS bliver det centrale bindeled i vores store satsning på Internet of Things. Vi står allerede med den ene fod i en verden, hvor alt skal kunne tale sammen. Og når 5G inden længe bliver en realitet, bliver behovet for stærke og brugervenlige økosystemer kun større. Med HMS kommer brugerne til at opleve det perfekte samspil mellem alle deres enheder,” siger Renke, der er CEO for Huawei Consumer Business Group i Danmark.

Se også:  Huawei Matebook 13 [TEST]: Stilsikker allrounder til fornuftig pris
Egen kortservice på vej

Huawei Mobile Services og HMS apps inkorporerer Huaweis chip-, device- og cloud-egenskaber og integrerer en række HMS kerneegenskaber, værktøjer og platforme til IDE-udvikling og test.

Sammen med tredjepartsapplikationer og services udgør HMS et økosystem med 570 millioner Huawei-brugere verden over. På nuværende tidspunkt har HMS-økosystemet allerede tiltrukket mere end én million registrerede udviklere fra hele verden.

En af de nye apps i HMS, som snart bliver tilgængelig for udviklere udenfor Kina, er Huawei Map Kit. Fra oktober i år bliver det muligt for eksempelvis europæiske udviklere at skabe apps med integrerede kortfunktioner. Huawei Health App på smartphones, Huawei Watch og Huawei Band får også alle adgang til Huawei Map Kit.

Se også:  Endelig! Huaweis ure kan nu bruge tredjepart-apps
Investerer næsten 7 milliarder

For at opmuntre flere appudviklere til at tilslutte sig HMS, har Huawei øget sine investeringer fra en milliard CNY (ca. 950 mio. kroner) til en milliard USD (ca. 6,75 mia. kroner) til globale udviklere. 80 procent af investeringerne er målrettet mod at skabe incitamenter til at accelerere de globale udvikleres innovation. Midlerne går også til at dække udviklingen, væksten og de nødvendige investeringer i marketing.

Danskerne kommer til at stifte bekendtskab med HMS i Mate 30-serien, som efter Huaweis eget udsagn er på vej til Danmark. Præcis hvornår den lander herhjemme specificeres dog ikke.


TAGS
handelskrig
HMS
Huawei
mobilstyresystem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S