Home » Transport » Nu kan hovedstadsfolket lynoplade elbilen midt i byen
Nu kan hovedstadsfolket lynoplade elbilen midt i byen

Nu kan hovedstadsfolket lynoplade elbilen midt i byen

Share

I morgen åbner Danmarks første urbane lynladestation til elbiler. Den kommer til at lægge centralt på Frederiksberg, så hovedstadsbeboerne har nem adgang til hurtig opladning ved 300 kW

De hurtigste opladere har hidtil været henlagt til motorvejsafkørsler, men nu får byboerne også mulighed for at oplade deres elbil med allerstørste styrke.

Lige bag Frederiksberg Rådhus åbner Danmarks første urbane lynladestation. Den vil bestå af fire standere, som hver kan levere op til 300 kW. En kraft betyder at stort set alle eksisterende elbiler vil kunne oplade ved maksimal styrke. Det er de færreste modeller på markedet, der kommer i nærheden af at kunne sluge strøm ved 300 kW markant, men det vil blive mere almindeligt i kommende generationer. Blandt de få nuværende biler, der kan trække så megen strøm, er den nye Hyundai Ioniq 5. Tesla kommer tæt på med 250 kW for de stærkeste modeller.

Det er Clever, der står bag stationen, men det kræver ikke et abonnement hos tjenesten at anvende laderne. Alle kan få adgang. Betaling sker i Clevers app eller med kreditkort.

Et åndehul for elbilisterne

Den nye station er udviklet i tæt samarbejde med arkitektvirksomheden Cobe, der står bag designet. For Cobe og Clever har det været afgørende, at ladestationerne ikke bare lader elbilerne i en fart, men også er med til at sikre et åndehul i hverdagen for elbilisterne.

Guide: Kunsten at få ladet sin elbil hurtigt op

“Lynladestationen her på Frederiksberg er den første af sin slags og er skabt til at indgå helt naturligt i byens rum med sit organiske design. På den måde passer den godt ind på grønne Frederiksberg med kommunens mål om at blive landets førende elbilby. Og de danske elbilister kan nu se frem til endnu flere flotte, urbane lynladestationer i de større byer de kommende år. De urbane lynladestationer spiller nemlig en nøglerolle i at skabe mere tryghed ved at køre på el, ligesom de også forbedrer opladningsmulighederne i hverdagen for både byens borgere og gæster”, siger Mette Nøhr, der er ansvarlig for kundeoplevelsen på lynladestationerne hos Clever.

Se også:  Tesla klar med en firhjulet el-motorcykel til børn
Skal lette overgangen til el

Indvielsen af den nye ladestation sker i morgen kl 15, ved en ceremoni, hvor transportminister Benny Engelbrecht, borgmester i Frederiksberg Kommune Simon Aggesen og Chief Experience Officer hos Clever Mette Nøhr klipper båndet.

”Når flere danskere skifter benzin- eller dieselbilen ud med en elbil, skal vi sørge for, at det bliver så let et skifte som muligt. Så vi får endnu flere med på den grønne bølge og gør vores transport og trafik endnu mere klimavenlig. Det er regeringens klare målsætning, og derfor glæder jeg mig over, vi nu kan indvie Danmarks første urbane lynladestation. Det skal være muligt at lade overalt i landet. Lige fra motorvejsnettet til vores centrale bykerner, og det tjener til inspiration for resten af landet, at Frederiksberg Kommune nu går forrest og bidrager til at gøre det endnu lettere for borgerne på Frederiksberg og for de mange besøgende i kommunen at køre i en elbil,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

Se også:  Nyt kabel kan gøre opladning af elbiler ligeså hurtig som at tanke benzin

Simon Aggesen tilføjer: “Frederiksberg vil være Danmarks elbilby nummer 1, og derfor har vi blandt andet et mål om, at der maksimalt må være 250 meter til en offentligt tilgængelig ladestander. Med åbningen af landets første urbane lynladestation på Frederiksberg er vi endnu et skridt videre mod at realisere ambitionerne, og det vil gøre det endnu nemmere at få strøm på batterierne og være elbilejer i byen”.

Lynladestationen vil kunne foretage omkring 47.000 opladninger på et år. Det svarer til omkring 900 opladninger om ugen.

Elbiler [STORTEST]: Fra mini til SUV – så forskellige er elbilerne


TAGS
clever
elbil
elbilsopladning
elektriske transportmidler
lynopladning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S