Home » Transport » Nu kan du betjene din Kia-bil med mobilen – ny app klar
Nu kan du betjene din Kia-bil med mobilen – ny app klar

Nu kan du betjene din Kia-bil med mobilen – ny app klar

Share

Endelig er det blevet muligt at kommunikere med Kia-bilen via en smartphone. Den nye UVO Connect app giver status på bilen samt mulighed for at planlægge ruter og meget andet

Blandt de få kritikpunkter vi havde, da vi testede Kia e-Niro var, at der er ikke var adgang til en mobil-app, så man eksempelvis kunne tjekke batteristatus, når man havde sat elbilen i opladeren.

Det punkt kan vi nu strege fra listen. Nu er det nemlig muligt at få forbindelse til Kia-bilen med mobilen. Den nye UVO Connect er tilgængelig til både Android og iOS og gør det muligt at tjekke diverse oplysninger og betjene funktioner i bilen på afstand.

Se også:  Den elektriske Renault Megane bliver overraskende billig
Tjek bilen i realtid

Afhængig af bilmodellen kan UVO Connect give status på bilens batteri, om bilen er låst, om vinduerne og soltaget er lukket og andre informationer.

Der er også et nyt Kia Live-system, som giver adgang til direkte trafikinformationer, vejrudsigter, points of interest, brændstofpriser og oplysninger om parkering – inklusive pris, placering og tilgængelighed. De elektrificerede modeller giver også informationer om ladestationer – fx placering, tilgængelighed og tilslutningskompatibilitet. Der skal bruges et separat SIM-kort for at modtage og opdatere livedata.

Planlæg turen hjemme fra sofaen

Med online stemmegenkendelse kan brugeren søge efter interessepunkter, adresser, vejropdateringer eller sende tekstbeskeder. En ny routingtjeneste til ”Online Navigation” bruger cloud-baseret realtids- og historisk trafikdata til at forudsige tidseffektive ruter.

Se også:  Nu er den her! Folkevognsrugbrødet er genfødt som elbil

På mobilen kan man se diagnosedata om bilen og dens køreture. Og det er muligt at lokalisere bilen, hvis man skulle have glemt, hvor man parkerede.

Man kan også sende ruteinformationer til bilen, før en køretur påbegyndes, og Last Mile Navigation hjælper med at finde vej til den endelige destination, efter man har forladt bilen.

Kun i nye biler

UVO Connect er tilgængelig i i alle Kia modeller med et navigationssystem fra modelår 2021. App’en er gratis at anvende for brugeren i syv år – samme tidsrum som fabriksgarantien. Det er ikke muligt at eftermontere UVO Connect i biler, som ikke allerede er født med systemet.


TAGS
app
Bil
elbil
kia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S