Home » AOD Pro » Maskinoversættelse på vej til Zoom – ikke kun på engelsk
Maskinoversættelse på vej til Zoom – ikke kun på engelsk

Maskinoversættelse på vej til Zoom – ikke kun på engelsk

Share

Videomøde-kometen Zoom har opkøbt et tysk firma, som er specialiseret i maskinoversættelse mellem sprog. Hensigten er at kunne oversætte møder løbende og ikke kun til engelsk

Selskabet Zoom Video Communications har på få år skabt en af de førende videomødetjenester. Nu tager selskabet et skridt videre med opkøbet af den tyske opstartsvirksomhed Karlsruhe Information Technology Solutions, forkortet Kites.

Det tyske selskab arbejder med at skabe løbende oversættelse mellem sprog ved hjælp af maskinlæring.

Zoom har allerede realtidsoversættelse, men kun engelsktalende kan have glæde af den. Konkurrenterne Cisco Webex og Google Meet har allerede implementeret noget lignende, så et kapløb synes i gang. Zoom vil udbrede funktionen til at gælde mange sprog, således at man kan holde videomøder og forstå hinanden, selvom man ikke taler samme sprog – altså en slags undertekster “på speed”.

Se også:  Corona lukker helt nye it-produkter ind på markedet
Først udviklet til undervisning

Kites, der udspringer af Karlsruher Institut für Technologie, udviklede oprindelig oversættelsesteknologien for at hjælpe studerende, som i klasseværelser havde svært ved at forstå underviserens engelske eller tyske sprog. Selskabet blev stiftet i 2015.

“Kites opstod med den mission at nedbryde sprogbarrierer og gøre gnidningsløst mellemsprogligt samkvem til virkelighed i hverdagen, og vi har længe beundret Zoom for dets evne til let at forbinde mennesker over hele verden,” lyder det i en fælles udtalelse fra Kites-stifterne Dr. Waibel og Dr. Stüker.

Kites-teamet forbliver i Karlsruhe, hvor Zoom forventer at investere i at udvide teamet. Zoom Video Communications undersøger muligheden for at åbne et udviklingscenter i Tyskland i fremtiden, lyder det fra det amerikanske selskab.


TAGS
Maskinlæring
Meet
onlinemøde
videomøde
Webex
zoom

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S