Home » Transport » Kias nye elbil får lynhurtig opladning og kan laves om til dagligstue
Kias nye elbil får lynhurtig opladning og kan laves om til dagligstue

Kias nye elbil får lynhurtig opladning og kan laves om til dagligstue

Share

Kia har afsløret endnu flere detaljer om den nye eldrevne SUV. Herunder at EV9 vil få rækkevidde på knap 500 kilometer og være udstyret med ultrahurtig opladning på 350 kW oplader, så den lade fra 10 % til 80 % på 20 minutter

EV9 er en konceptbil, der skal vise en ny retning for SUV’er. Kias nye bil, som for tiden bliver fremvist på AutoMobility LA og LA Auto Show, er udviklet på E-GMP-platformen og er en familievenlig bil på ren el.

Kia har tidligere luftet informationer om den EV9, men i dag kommer er der kommet endnu flere detaljer. Blandt andet på batteriegenskaberne.

Bilen leverer en rækkevidde på op til 300 miles, hvilket kan omregnes til 482 kilometer. Den kan samtidig oplades lynhurtigt ved 350 kW. Det betyder, at batteriet fyldes fra 10 % til 80 %  på 20-30 minutter, hvis man lader ved en oplader med tilstrækkeligt output.

Fungerer som dagligstue

Et interaktivt 27” ultra-wide-display udgør kontrolcentret for førerens og passagerernes behov inklusive medier, klimaregulering og komfortfunktioner. Et unikt pop-op-design gør at rattet går i et med kabinen.

Se også:  Nyt stort projekt: Op mod 60 procent kan flyttes fra biler til el-løbehjul

Med en længe på 4.930 mm, bredde på 2.055 mm, højde på 1.790 mm og en akselafstand på 3.100 mm er EV9 en enorm bil. Det giver plads for stor fleksibilitet i anvendelsesmulighederne. Det er muligt at indstille bilen til tre vidt forskellige indretningstilstande.

Active Mode er aktiveret, når Concept EV9 er i bevægelse, så både fører og passagerer får optimal køreoplevelse. Pause Mode ændrer kabinen, så den mere minder om en dagligstue, hvor personerne i bilen kan interagere direkte, mens de nyder solen gennem det store panoramatag. I denne indstilling kan sæderne dreje, så personerne på første og tredje sæderække sidder ansigt til ansigt. Sæderne i anden sæderække kan klappes sammen til et bord.

Enjoy Mode åbner kabinen til et pauserum ved at vende rundt på konfigurationen af de tre sæderækker. I denne indstilling åbnes bagklappen, så alle personer i bilen kan nyde naturen udenfor og se sig omkring, mens de stadig sidder komfortabelt i den komplet eldrevne SUV.

Se også:  Kør elektrisk på din næste ferie: Hertz køber 65.000 af Polestars elbiler
Inspireret af vand

Genbrugte fiskenet er anvendt til bilens bundbeklædning, og sædeindtrækket er fremstillet af genbrugte plastikflasker og genbrugte uldfibre. Desuden er der i hele kabinen anvendt vegansk læder, som er langt mere bæredygtigt end konventionelt læder. Kia har planer om gradvist at reducere brugen af læder fra dyr i alle mærkets biler.

Kia har for nylig annonceret visionen om at blive ”leverandør af bæredygtige mobilitetsløsninger” sideløbende med målsætningen om at blive CO2-neutral i hele koncernens værdikæde inden 2045. Den tre-søjlede målsætning om CO2-neutralitet består af elementerne ”bæredygtig mobilitet”, ”en bæredygtig planet” og ”bæredygtig energi”. Strategien omfatter processerne i logistik, bilproduktion, brugen af bilerne og bortskaffelse af affald. Concept EV9 er en vigtig del af denne strategi som den næste mulige tilføjelse til Kias program af hightech-BEV’er.

Polestar 2 [TEST]: Stærk Tesla-rival med Google ombord


TAGS
elbil
elektriske transportmidler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S