Home » Transport » Kia afslører helt ny elbil: Se billederne af EV6 her
Kia afslører helt ny elbil: Se billederne af EV6 her

Kia afslører helt ny elbil: Se billederne af EV6 her

Share

Kia har løftet sløret for officielle billeder og et par videoer af den nye EV6, mærkets første dedikerede elbil på deres egen platform

I efteråret præsenterede Kia deres helt nye platform til elbiler.

Electric-Global Modular Platform eller E-GMP er skabt udelukkende for at give de optimale vilkår for en førsteklasses elbilsoplevelse.

EV6 blive den første Kia-bil på platformen:

”EV6 er visualiseringen af både vores brand purpose,” Movement that inspires ”, og vores nye designfilosofi. Den er designet til at inspirere enhver kørsel ved at tilbyde en instinktiv og naturlig oplevelse, der forbedrer vores kunders dagligdag og giver køberen et ejerskab, der er enkelt, intuitivt og integreret. ” sagde Karim Habib, Senior Vice President og chef for Kia Global Design Center. “Vores mål er at designe den fysiske oplevelse af vores brand og skabe dristige, originale og opfindsomme elbiler.”

Se også:  Den elektriske Renault Megane bliver overraskende billig
Ny navnestrategi

Sammen med den nye platform introduceres også en ny navngivningsstrategi, der må siges at være til at forstå.

Når den nye bil hedder EV6 (Electric Vehicle 6) kan man næsten gætte sig til, hvad kommende modeller kommer til at hedde. Alle Kias dedikerede elbiler vil starte med ”EV”. Derved skal det være let for kunder at se om bilen er fuldt elektrisk. Dette efterfølges af et tal, der svarer til bilens position i modelprogrammet.

Den nye tilgang skal gøre Kias EV-navngivning mere enkel og ensartet på tværs af alle globale markeder, og lægger sig dermed fint i tråd med eksempelvis Volkswagens navngivning af sine nyeste elbiler, ID.3, ID.4 osv.

Mulighed for lynopladning

EV6 får verdenspremiere i første kvartal af 2021. Det er ikke mange konkrete detaljer, der er offentliggjort om bilen, men E-GMP-platformen giver mulighed for acceleration fra 0 til 100 km/t på mindre end 3,5 sekunder og maksimal hastighed på 260 km/t.

Der er desuden mulighed for rækkevidde over 500 km samt 350 kWt lynladning, som giver op til 80 procent på 18 minutter og op til 100 km på bare fem minutter.

Se også:  Kia klar med helt ny Niro

Tovejs-opladning er også muligt, så man kan trække strøm fra bilens batteri uden brug af yderligere komponenter. På den måde kan elbiler bygget på E-GMP forsyne andre elektriske enheder med strøm. Systemet kan endda bruges til at oplade en anden elbil. Du kan læse meget mere om mulighederne i E-GMP-platformen her.

Hvor meget vi så får af dette i EV6 skal blive spændende at se, når der inden længe præsenteres flere detaljer om bilen.

For nu må vi  nøjes med en række silhuet-billeder af bilen:


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
kia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S