Huawei Mate 10 Pro [TEST]: Drømmer Android-mobiler om elektriske får?

Huawei Mate 10 Pro [TEST]: Drømmer Android-mobiler om elektriske får?

Share

Huawei Mate 10 Pro har “kunstig intelligens”, så den kan lære dig at kende. Du behøver dog ikke bekymre dig, om den superkraftfulde Androide-mobil bliver for menneskelig

”Kunstig intelligens” er en betegnelse tech-producenterne slynger om sig i øjeblikket. Har du set film som eksempelvis Blade Runner bliver du dog skuffet, når du står med en mobil som Mate 10 Pro i hånden. Den virker ikke videre intelligent. 

Lærer dig at kende

Det Huawei hentyder til er, at mobilen kan lære. Ved at registrere dine vaner, lærer den, hvordan du bruger din mobil. Dermed kan den løbende justere oplevelsen, så den passer ideelt til dine behov.

Hvordan det så helt nøjagtig kommer til udtryk, kan være lidt svært at få øje på. Men det kunne eksempelvis være, at Facebook starter lynhurtigt, fordi mobilen ved, at du bruger denne app meget, og derfor har gjort den klar, allerede inden du aktiverer den.

Se også:  Vild gamer-mobil fra Asus lanceres i Danmark

Eller det kunne være, at den sætter Rejseplanen i dvale, så snart du har tjekket, hvornår din bus kører, fordi den ved, at du sjældent bruger appen mere end det, og så er der ingen grund til, at den ligger og sluger strøm i aktiv tilstand. På den måde er den kunstige intelligens med til at optimere både fart, strømforbrug og bruger-oplevelse.

Skal du hellere købe den billigere Mate 10 Lite? Læs vores test af den her.

Men det kan også være ting, som du kender i forvejen og allerede er vant til at bruge. Nu køres de blot direkte på mobilen og ikke med hjælp fra skyen.

Se også:  LG klar med ny topmobil

Det gælder eksempelvis den indbyggede oversætter, der lynhurtigt kan oversætte en tekst fra et billede eller en lydoptagelse, udelukkende ved hjælp af mobilens indbyggede motor. Og så gælder det ikke mindst kameraet, der optimerer fotoindstillingerne ved hjælp af den kunstige intelligens.

Intelligent kamera

Peg kameraet på en kat, og det registrerer, at det er en kat, peg det på en hund, og det ser, at det er en hund. Det samme gælder tekst, landskaber, personer m.m.

Del denne