Huawei Mate 10 Lite [TEST]: Enormt meget mobil for pengene

Huawei Mate 10 Lite [TEST]: Enormt meget mobil for pengene

Share

Huawei Mate 10 Lite giver dig kæmpe skærm i et kompakt design og har alt, du forventer af en god smartphone

Allerede inden flagskibet, Mate 10 Pro, er nået at komme på markedet, er Huawei klar med en billigere version af mobilen. Ligesom producentens øvrige Lite-modeller bygger Mate 10 Lite på egenskaber fra den dyrere flagskibsmodel, men skærer lidt hist og her for at gøre prisen lavere. 

Stor skærm, kompakt design

Når man ser på designet, er det svært at se, at der er skåret særlig meget. Ligesom Mate 10 Pro får du en mobil med kæmpe skærm klemt ned i et imponerende kompakt design, der gør, at mobilen ikke fylder voldsomt meget i lommen. Den 5,9″ store skærm udnytter hele 83 procent af mobilens overflade, hvilket almindeligvis er uhørt i denne prisklasse. Selv nogle af de dyreste smartphones, som iPhone 8 Plus, har langt mere spildplads omkring skærmen. 

Se også:  Fire kameraer i Samsungs nye smartphone

I modsætning til Mate 10 Pro har man valgt at anvende aluminium i stedet for glas. Det kan næppe ses som en nedgradering. Hvad man foretrækker må være en smagssag. Vi er faktisk mest til aluminium.

At skærmen fylder så meget har den konsekvens, at fingeraftrykslæseren er flyttet til bagsiden. Ikke en ideel placering, men det er til at leve med, ikke mindst fordi det er en hurtig fingeraftrykslæser, som også giver dig mulighed for at navigere og styre nogle af mobilens funktioner ved at berøre den på forskellige måder.

I bunden er der USB-indgang til opladning, desværre af den efterhånden lidt forældede microUSB-type. Her halter mobilen efter de bedste konkurrenter. Til gengæld glædes vi ved, at du i bunden også finder en god gammeldags minijack-udgang til hovedtelefoner. Den må man efterhånden undvære i mange af de nyere smartphones, og det et problem, hvis du ikke er gået helt trådløst.

Se også:  Vild gamer-mobil fra Asus lanceres i Danmark

Der er plads til enten to sim-kort eller et sim-kort samt et hukommelseskort i mobilen. Hukommelsen kan udvides med op til 256GB ekstra lagerplads, oveni de ret generøse 64GB, som er indbygget i mobilen.  

I pakken medfølger også et sæt in-ears, men kvaliteten er ikke imponerende, og der følger ikke gummidutter med, så de kan tilpasses.

Underholdning i bredformat

Skærmen er i bredt 18:9-format og har en opløsning på 2160 x 1080 pixels (FHD+). Sammenlignet med Mate 10 Pro er kontrasten er lidt lavere, farverne knap så stærke, og billedet en smule udvasket. Dermed dog ikke sagt, at det på nogen er en dårlig skærm. Målt op mod konkurrenterne, og især konkurrenterne i samme prisklasse, er det en absolut anstændig skærm, der giver et troværdigt og rent billede.

Del denne