Home » Kamera » Glem full-frame, dette kamera kan ryste fotomarkedet i 2021
Glem full-frame, dette kamera kan ryste fotomarkedet i 2021

Glem full-frame, dette kamera kan ryste fotomarkedet i 2021

Share

Meget tyder på, at du til næste år kan gå skridtet højere end full-frame, uden at betale en bondegård. Et nyt kamera fra Fuji kan flytte grænserne for kameraydelse i forbrugersegmentet

Der har udspillet sig en hård kamp på full-frame-kameraer de seneste par år. De har udgjort toppen af det forbrugerettede og og semiprofessionelle kameramarked.

Nu ser det imidlertid ud til, at niveauet kan blive løftet betydeligt.

Det bedste fra begge verdener

Fujifilm har i nyere tid markeret sig med rigtig fine mirrorless-kameraer, som har ramt et dedikeret publikum. Kameraerne anvender APS-C-sensorer, som er mindre full-frame. Sideløbende har producenten lanceret kameraer med medium-format-sensorer, som er markant større end full-frame. Topmodellen GFX100 er dog stor, tung og samtidig så dyr (det koster 87.999 kroner), at kameraet primært appellerer til professionelle fotografer.

Fuji-fans har derfor fantaseret om hvad det kunne blive til, hvis Fuji kombinerede XT-modellernes håndterlige format og overkommelige priser med GFX100-kameraets store sensor og stærke teknologi.

Og nu er der faktisk en del der tyder på, at det kan blive til virkelighed. I et interview udtaler Toshi Iida, General Manager hos den japanske kameraproducent: “Fujifilm is trying to make medium format GFX cameras that are small, lighter, and more affordable to become a mainstream product.”

Se også:  Panasonic Lumix S5 [TEST]: Fremragende full-frame til rimelige penge

Man hvad vil så kunne forvente af sådan et kamera? Hvis man kaster et blik på producentens nuværende produktsortiment og teknologier, er svaret måske slet ikke så svært at gætte sig til.

Topteknologi i kompakt kamera

Fujifilm har allerede mindre og lidt mere skrabede medium-format-kameraer i form af GFX50S og det billigere GFX50R (som ses på billedet i toppen). Det fysiske fundament er således allerede tilstede, og man kunne så drømme sig til, at producenten vil være i stand til at klemme teknologierne fra GFX100 ned i dette format, inklusiv 102 MP-sensor, 5 fps og ikke mindst den nye Pixel Shift Multi-Shot teknologi, der for nylig blev introduceret som en opdatering. Den kombinerer 16 RAW-billeder til ét knivskarpt 400 MP billede, så du kan dykke ned i de mindste detaljer.

At der netop vil være tale om et opgraderet GFX100, har der lydt vedholdende rygter om den seneste tid, og disse indikerer også, at kameraet vil inkludere indbygget billedstabilisering (IBIS), hvilket vil være lidt vildt for et kamera i denne størrelse.

Overkommelig pris

Et kamera som dette bliver selvsagt ikke billigt, men at dømme fra interviewet med Toshi Iida, så vil det sandsynligvis lægge sig nærmere GFX50R end GFX100. Det betyder, at vi kommer ned i en prisklasse, der kan konkurrere med de stærkeste full-frame-konkurrenter, som Sony A7R, Panasonic Lumix S1 og Canon EOS R6. Altså 30-40.000 kroner.

Se også:  Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien

Men én ting er huset, et andet objektiverne. Det er typisk er dem, der ender med at vælte budgettet. Fujis medium-format-objektiver er dog faktisk ikke meget dyrere end tilsvarende full-frame, og så er det i øvrigt muligt at få en adapter, så du kan anvende full-frame-objektiver på kameraerne. Vi må desuden forvente, at der sammen med det nye kamera kommer nye objektiver, som vil følge den nedskalerede prislinje.

Kan være lige om hjørnet

Men hvornår vil man så kunne forvente at se et sådan kamera? Ingen ved det andre end Fuji, men kigger man på historikken, så plejer producenten at præstere store kamera-nyheder tidligt på året, så vores bud vil være engang i løbet af det kommende års første kvartal, eventuelt tidligt i andet kvartal.

Tiden vil vise om vi får ret. Gør vi det, vil det nye Fuji-kamera vil være noget, der for alvor kan ryste kameraverdenen.

Spejlløse kameraer [TEST]: Høj kvalitet til fornuftige priser


TAGS
Fujifilm
full-frame
Kamera
medium-format

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S