Home » Underholdning » DR kaster dig i kløerne på datagrådige tech-giganter
DR kaster dig i kløerne på datagrådige tech-giganter

DR kaster dig i kløerne på datagrådige tech-giganter

Share

Det møder kritisk at DR lader brugerne logge ind på deres nye streamingtjeneste ved hjælp af Facebook, Google og Apple, og dermed giver tech-giganterne adgang til private data

DR åbnede for nylig deres helt nye streaming-univers. Her er der fordele i at oprette en konto, så man kan få skræddersyede anbefalinger, lave favoritlister og meget andet.

Det kan ske gennem dine konti på Facebook, Google eller Apple. Så henter DR alle de nødvendige data derfra. Nemt og bekvemt.

Men det giver tech-giganterne adgang til der du foretager dig på DRs tjenester, og det møder kritik fra politikere og forskere.

I en artikel i Politiken kalder Mikkel Flyverbom, professor MSO i kommunikation og digitale forandringer ved Copenhagen Business School, løsningen “hovedløst”, mens Jesper Lund, formand for IT-Politisk Forening, og Henning Mortensen, formand for Rådet for Digital Sikkerhed, ligeledes stiller sig kritiske.

Når du opretter en konto hos DRTV, får du som det første mulighed for at gøre det hos Apple, Facebook og Google.

Når du opretter en konto hos DRTV, får du som det første mulighed for at gøre det hos Apple, Facebook og Google.

Man kan vælge at lade være

Det er godt 40 procent af brugerne, der anvender Facebook, Apple eller Google til at logge ind. Ønsker man ikke denne løsning kan man vælge at oprette brugerkontoen direkte hos DR.

“De kan lade være med at bruge Facebook eller Google til at logge ind. Så udveksler de ikke noget. Vores opgave er så at gøre det så tydeligt som muligt, at der er et alternativ, og hvad det har af konsekvenser for dem, hvis de bruger Google og Facebook til at logge ind. Er det ikke tydeligt nok, vil vi gerne diskutere, om det skal gøres mere tydeligt,” siger Michael Arreboe til Politiken.

 


TAGS
DR
Privatliv
streaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S