Home » Underholdning » Dét tjener musikere på Spotify
Dét tjener musikere på Spotify

Dét tjener musikere på Spotify

Share

Spotify betaler en tredjedel af hvad kunstnere får hos musiktjenester som TiDAL og Amazon Unlimited. Se en opgørelse over udbetalingerne her …

Har du spekuleret på, hvad musikere egentlig får, når du afspiller et nummer på en streamingtjeneste? Thijs Nijenhuis fra hjemmesiden Start It Up gjort indtjeningen op. Han udgiver selv musik til streaming og fremlægger i denne artikel hans udbetalinger fra de forskellige services. De er gjort op i pris pr 1000 streams.

Udbetalingerne varierer dog en del. De betinges i høj grad af Spotifys samlede indtægter i de enkelte lande. Denne opgørelse skal derfor ses som et øjebliksbillede af, hvad der er udbetalt i et bestemt land (Holland) på et givent tidspunkt, hvilket kan give et pejlemærke på, hvordan niveauet ligger. Ikke som en endegyldig facitliste.

Spotify og Google blandt de lavtbetalende

Helt i bunden finder man den kinesiske streamingtjeneste NetEase med 0,41 dollars pr 1000 streams, efterfulgt af arabiske Anghami, som kun udbetaler 0,79 dollars pr 1000 streams.

Se også:  Test af tre spændende Chromebooks: Den simple og sikre bærbare computer

Så lavt ligger Spotify trods alt ikke. Her får kunstnerne 2,29 dollars per 1000 streams. Det varer til cirka knap 15 kroner, og således et beløb på cirka 1,5 øre for afspilning af én sang.

Det er sammenligneligt med Google Play All Acces, som betaler 2,22 dollars per 1000 streams. Men det er stadig milevidt fra de bedst betalende tjenester. Faktisk er det blot en tredjedel af hvad Apple Music, Tidal og ikke mindst Amazon Unlimited betaler kunstnerne.

Napster med i toppen

Apple Music betaler 6,77 dollars pr 1000 streams, Tidal betaler 6,85 pr 1000 streams, mens Amazon Unlimited er helt oppe på 10,96 dollars pr 1000 streams.

Blandt de velbetalende tjenester finder man overraskende nok også Napster, som ellers for tyve år siden var berygtet for at lade brugerne stjæle musik fra kunstnerne. Dengang fungerede Napster som en fildelingstjeneste. I dag er blot navnet der er tilbage og bag streamingtjenesten finder man nogle af de store pladeselskaber. Hos Napster udbetales 7,88 dollars pr 1000 streams. Videotjenesten YouTube Red ligger også i den høje ende med 9,90 dollars pr 1000 visninger, når der er tale om musikindhold.

Se også:  Ny gratis musikstreamingtjeneste åbner i Danmark

Se hele statistikken med udførlig beskrivelsen af de forskellige tjenester hos Start It Up.

I modvind for kontroversiel podcast

Spotify er i vælten for tiden. Med Neil Young i spidsen har flere af rockmusikkens store stjerner valgt at forlade streamingtjenester, i protest mod at den lægger platform til Joe Rogans kontroversielle podcast, som ifølge musikerne spreder misinformation om corona.

Neil kritisere samtidig musikkvaliteten på Spotify, der ikke, ligesom en del af konkurrenterne leveres i høj lossless kvalitet, men kun kan streames i komprimeret mp3-kvalitet. Spotify lovede ellers sidste år et HiFi-abonnement med bedre lydkvalitet, men det har vi endnu ikke set noget til.

 


TAGS
Google
musikstreaming
Spotify

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S