Home » Underholdning » Spotify i modvind: Store stjerner fjerner musik i protest mod corona-misinformation
Spotify i modvind: Store stjerner fjerner musik i protest mod corona-misinformation

Spotify i modvind: Store stjerner fjerner musik i protest mod corona-misinformation

Share

Neil Young og flere andre af rockmusikkens store stjerner har fjernet deres musik fra Spotify i protest mod, at streamingtjenesten lægger platform til en kontroversiel podcast med vaccineskeptiske Roe Rogan

I sidste uge erklærede Neil Young, at det var ham eller Joe Rogan. Spotify måtte tage stilling til, hvem de ønskede at beholde på deres platform. Neil Young ønskede ikke at udstille sin musik samme sted, som Roe Rogan fik talerør til sin enormt populære men også yderst vaccineskeptiske podcast “The Joe Rogan Experience”. Neil Young mener, at den ved at dele falske informationer, er medvirkende til at mennesker dør.

Protesten vokser

I første omgang valgte Spotify at beholde Roe Rogan og acceptere at Neil Young fjernede sin musik. I løbet af weekenden har flere store rockikoner sluttet sig til Neil Youngs protest og fjernet deres musik fra Spotify. Det gælder indtil videre Joni Mitchell, der sammen med Neil Young var en vigtigt del af 60’erne og 70’ernes amerikanske folk- og rockscene. På hendes hjemmeside erklærer hun, at hun står sammen med Neil Young. Nils Lofgren, der udover en større solokarriere også har spillet sammen med både Neil Young og Bruce Springsteen, har ligeledes meldt ud, at han vil fjerne sin musik fra Spotify. Det samme har Peter Frampton, der også hører til blandt de store ikoner med rod tilbage i 60’erne og 70’ernes rockmiljø.

Se også:  Nu anbefaler Spotify sange til dine personlige playlister

Den britiske sanger James Blunt, som de fleste nok først og fremmest husker for hittet “You’re beautiful”, forsøger med den omvendte strategi. I et mere humoristisk anlagt tweet, truer han med at vil udgive ny musik på Spotify, hvis ikke de fjerner Joe Rogan:

Vil mærke corona-relateret indhold

Selvom Spotify ikke har fjernet Joe Rogans podcast og tilsyneladende heller ikke har til hensigt at gøre det, er al postyret ikke prellet af på svenske Daniel Ek, som er direktør for Spotify. Han siger ifølge nyhedsbureaet AFP, at man nu “[…] arbejder på at tilføje information om indholdet af ethvert podcast-afsnit, der indeholder en diskussion om covid-19.”

Spotify ødelægger kunsten

Efter at Neil Youngs musik er fjernet fra Spotify skriver han på sin hjemmeside, at han føler sig lettet. Ikke blot på grund af Joe Rogan-kontroversen, men også fordi, at Spotify har den værste lydkvalitet i branchen. På Spotify betaler man for den fulde oplevelse, men musikken er skåret ned til 5 procent af den oprindelige kvalitet. Til sammenligning fremhæver han at Apple Music, Qobuz og Amazon nu kan levere musikken i 100 procent af sin kvalitet. Han går så langt som at sige, at “If you are supporting Spotify, you are destroying an artform.”


TAGS
corona
musikstreaming
Spotify

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S