Home » Transport » Prisen afsløret: Dét koster Toyotas nye elbil i Danmark
Prisen afsløret: Dét koster Toyotas nye elbil i Danmark

Prisen afsløret: Dét koster Toyotas nye elbil i Danmark

Share

Med lang rækkevidde og fornuftig pris, ligner Toyota bZ4X en elbil, der vil kunne tilfredsstille mange danskeres behov. Den lander i handlen til sommer

Toyota er kommet sent ind i spillet, til gengæld ser det ud til at de har gode kort på hånden.

Bilgigantens første eldrevne model, bZ4X, ligner en model, der vil kunne tilfredsstille mange danskeres transportbehov.

Endelig er den klar: Toyota afslører alt om sin første elbil

Lang rækkevidde

Rækkevidde er øverst på listen, når danskerne kigger efter elbil.

Toyota bZ4X fås kun med én størrelse batteri og det er et ganske gedigent et af slagsen. Med 71,4 kWh giver det bilen en rækkevidde på op til 513 kilometer. Rækkevidden afhænger dog af varianten.

150 kW DC lydopladning sikrer at bilen, under optimale forhold, lades op fra 0-80 procent på 30 minutter. Ved hjemmeopladning kan bZ4X gøre brug af en tre-faset 11 kW AC oplader.

bZ4X sælges også med indbygget solcelletag, der bidrager til opladningen af bilen både under kørslen, og når den holder parkeret. Solcelletaget kan samlet set give op til 1.800 km ekstra kørsel på ren el om året og kan tilkøbes topudgaven for 12.000 kr.

Se også:  Kia afslører ny elbil: Se de vilde koncepttegninger af EV9 her

Med forhjuls- eller firehjulstræk

Toyota bnZ4X fås i to motorvarianter. Med forhjulstræk, der gør brug af en enkelt elmotor på 150 kW, leverer hvad der svarer til 204 hestekræfter, har et drejningsmoment på 265 Nm samt en acceleration fra 0-100 km/t på 7, 5 sekunder. Eller med firehjulstræk, der har separate 80 kW elmotorer på for- og bagaksel, som giver hvad der svarer til 218 hestekræfter samt 336 Nm og acceleration fra 0-100 km/t på 6,9 sekunder.

Den billigste variant koster 387.990 kroner. Den hedder Essential og byder på bl.a. 18” alufælge, 8” multimedieskærm, nøglefri betjening, fjernstyret klimaanlæg, adaptiv fartpilot med køfunktion, bakkamera, LED-lygter for og bag, varme i sæder og i læderrattet, tagræling, Toyota Smart Connect med cloud-navigation og over-the-air opdateringer, trådløs Apple CarPlay og Android Auto samt Toyotas seneste generation af sikkerhedspakken Toyota Safety Sense med automatisk nødbremse, vejkrydsassistent, vognbaneassistent med aktiv styring og en hel masse mere.

Mellemste udstyrsniveau har navnet Active og her får man bl.a. intelligente Matrix-forlygter, 12,3” multimedieskærm, varme i forruden, tonede ruder, el-justerbart førersæde med lændestøtte, trådløs oplader til smartphone, Blind Spot Monitor og 360 graders panoramavisning. Active-udgaven koster 409.990 kr.

Se også:  Vanvittig hyperbil med 1.900 hk får oplader fra svenske CTEK

Det er muligt at tilkøbe en Design-pakke til Active-udgaven. Design-pakken rummer både 20” alufælge, metallak med bitone sort lakeret tag samt panoramaglastag for blot 16.000 kr., mens en Premium-pakke koster 23.000 kr. og byder på samme lækre udstyrsdetaljer som Design-pakken og derudover også et lækkert JBL-lydanlæg.

Topudstyrsudgaven af bZ4X har navnet Executive og byder på 20” alufælge, frontgrill og sidelister i krom, kunstlæderindtræk, ventilerede forsæder, varme i bagsæderne og en intelligent fjernstyret parkeringsassistent, så man kan parkere sin bil ved hjælp af en app uden at sidde fysisk bag rattet. Går man hele vejen og vælger Executive med firehjulstræk, solcellesag og fuld udstyrspakke, som lander priser på 478.990 kroner.

Det bliver også muligt at lease Toyota bZ4X. Her ligger priserne fra 4.595 kroner om måneden, med en førstegangsydelse på 24.995 kroner.

Toyota bZ4X kan allerede nu bestilles på Toyotas hjemmeside. Den er klar hos Toyota-forhandlere over hele landet til juni.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
Toyota

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S